7 Şubat 2013

gönlümün paşasına



İlerleyen günlerde bu olay senin için ne kadar önemli olacak bilmiyorum ancak erkek evladı olan her ebeveyn için bu an çok önemlidir paşacım....  Elimizden geldiğince de sana hoş bir anı olarak kalmasını arzuladık hepimiz :)

Bugüne kadar sünnet olayını hiç algılamadın annecim sen. Konuyla ilgili karşımıza alıp seni uzun uzun konuşmadık, anlatmadık... Gününü bekledik... Ufacık bir yaranda dahi ortalığı ayağa kaldıran bir yapın olduğu için bunu sana nasıl anlatacağımızı bilemedik belki de :) Birçok sünnet cemiyetine katıldın bizimle ama her nedense sünnet = kına yakmak denklemini kurdun kafanda... Ona bile ben kına yaktırmam haberiniz olsun diye ince ince pazarlık yaptın bizimle :) Kınanın bile tenine zarar vereceğini düşündün :)))) Hal böyleyken bizim seninle paylaşımımıza da  kalın  duvarlar ördün haliyle...  Ufak çaplı  bir  operasyon bu durumda sana nasıl anlatılabilirdi ki :)))

Bugüne kadar beklememizin bir sebebi de buydu aslında...
Bekledikçe de yılan hikayesine dönüşmeye başlamıştı ki ani bir kararla bu şubat tatilinde yapmaya karar verdik bitanem...

Seni normal muayeneye götürme kısmına ikna ettik anneannenle ilk önce. Doktorun pipine tıbbi aletler değdirebileceğini anlattık uzun uzun... Steril olması için farklı bir odada muayene olacağını da tabi ki :)) İlk sorun acıyacak mı oldu. Belki biraz acıyabileceğini ama senin bunu hissetmeyeceğini izah etmeye çalıştık... Böylelikle gamlı baykuş bünyene yeni bir endişeyi de sokmuş olduk :))) Gamlı baykuşluk konusunda yalnız değildin ama anneannende sana eşlik ederek uzun süre şekeri tavan yapmış bi şekilde gezdi...

Günlerce uyuyamadın bitanem... Bişey de soramadın bize... Her yaptığımızı, kendi aramızdaki konuşmalarımızı bir dedektif edasıyla takip etmeye çalıştın :))

Gün geldi çattı... Sabahın kör saatinde hastanenin yolunu tuttuk... Doktorun geldi bizim yanımızdan seni alarak içeriye geçti... uzun süre içeriden çığlık sesi bekledim itiraf ediyorum :)) Hatta hemşirenin yanımıza gelip sizi yanına istiyor demesini de bekledim... Ama bunların hiç birisi olmadı :))) Yürüyerek girdiğin ameliyathaneden pergel gibi açılmış bacaklarınla yine yürüyerek çıktın gülerek.... Bizi şaşırttın annecim :))
Lokal anestezi uyguladıkları için sen hiçbirşeyin farkında değildin...

Seni dinlenmen için yatırdığımızda merakla bekliyorduk aslında ne söyleyeceğini... Ama senin hiç umrunda değildi bizim meraklı bakışlarımız... Neler oldu anlat bakalım dediğimizde bile kerpetenle aldık cümleleri ağzından... Sadece iğne yaparlarken biraz acıdığını ama sonra hiç acımadığını anlattın.... Üstüne kocaman yeşil örtü örttüklerini ama tepedeki ışıkların aynasından ne yaptıklarını gördüğünü söylediğinde paniğimizi anlatamam sana.... Makas değdirdiler hatta ama anlamadım dedin... İşte o zaman sana söyledik sünnet olduğunu, sünnetin böyle birşey olduğunu... Fazlalık bir deri olduğunu ve onu aldıklarını... Pipini görmek istedin hemen... Bakmak istedin, incelemek istedin... Kısalmış mı diye endişelendin uzun uzun ve beni çok güldürdün :))

Sakın oh ne güzel atlatmışım deme hiç... Asıl eziyetin, nazın, niyazın öğleden sonra iğnenin etkisi geçince başladı :)) Tam 5 gün hiç kıpırdamadan yattın annecim... Sağından soluna bile dönmedin.... Bu kadar dikkat etmene rağmen ufak tefek kanamaların oldu. Kimse yokken etrafta pipini incelemeye başladın hemen... Kucakta taşıttın kendini hep... Allahtan biz yokken anneannene bu kadar eziyet etmemişsin :)) 1 haftayı geçmesine rağmen o bacaklar yürürken hala birleşemedi :))) Biz yokken etrafta her ne hikmetse düzeliverdin hemen... Fark etmedik zannetme :)))

Bir sünnet hikayemizde böyle bitanem işte... Birçok ayrıntıyı hatırlayamayacağın için ileride, uzun uzun anlatmak istedim sana... Merak etme öyle boy boy pipili resimlerin yok :)) Özeline saygı duyduk ve teşhircilik yapmadık :)) Göster bakalım da demedik hiç :))) Gayet edepliydik yani :)) Bi ara sünnet videosu çekilirmi acaba diye düşünsem de bu düşüncenin kısa sürdüğüne emin olabilirsin ;)

Evet büyüdün... Boyun büyüdü, aklın büyüdü evet.... Ama benim gözlerimle bir baksan kendine... İlk kucağıma aldığım halinden bir farkın yok hala... Yüzünden gülücüklerin eksik olmasın paşam...

Seni çok seviyorum...

Annen...








28 yorum:

  1. Damatlığınıda görürsünüz inşallah. Tebrik ediyorum oğluşunu...

    Ay ben de Semih büyüdükçe kara kara düşünmekteyim sünnet olayını, keşke doğduğunda hemencecik yaptırsaymışım diyorum şimdilerde...

    YanıtlaSil
  2. MAŞALLAH sana Oytun'cum ne kadar yakşıklı olmuşsun,paşalar gibi de üstesinden gelmişsin,inan çok duygulandım,harika birşey olsa gerek:)

    YanıtlaSil
  3. annemahsustan;

    Tahmin edebiliyorum kara kara düşünmelerini, zira bende o haldeydim. Doğduğunda yaptırsaydım keşke diyorum bende... Ama yapılacak bişey yok, ertelemişiz ikimizde :)
    İnşallah sende hayırlısıyla atlatırsın canım benim :) Öpüyorum sizi

    YanıtlaSil
  4. Tubanne;

    Evet güzel bi duygu hayatım :) Garip bir yandan da :)
    Atlattık hayırlısıyla :)

    YanıtlaSil
  5. Hayırlı,uğurlu olsun. Rabbim düğün törenlerini de göstersin inşallah.

    YanıtlaSil
  6. Lila;
    Amin canım benim :) O günleride inşallah hep beraber görelim

    YanıtlaSil
  7. ayyy okurken duygulandım bılıyormusunuz sanırım bır oglusum oldugu ıcın..allah her anıyı boyle guzel hatırlamınızı nasıp etsın dıyorum canım..sevgıler

    YanıtlaSil
  8. Geçmiş olsun Allah damatlığını göstersin.Çokda yakışıklı olmuş maaşallah.Bizde nisanda yaptırmayı düşünüyoruz bizimkide nazlı biz ne yapıcaz ben merak ediyorum şu anda sünneti düğün olucak palyaço gelicek öyle birşey biliyor bizde detaya girmek istemiyoruz:)

    YanıtlaSil
  9. kokoş kelebek;
    amin canımcım :)) darısı başınıza diyelimmi ;)

    YanıtlaSil
  10. hayat paylaştıkça;
    zamanı gelince anlayacak nasıl olsa :)) şimdiden üzmeye gerek yok minnoşu ;)
    öptüm sizi

    YanıtlaSil
  11. Yine dokturmussun, ne kadar guzel kaleme almissin yasananlari. Yahu ben yanlis ailedemi dogdum acaba???? sorularini dizdin yine aklima.:) Allahim uzun pmurler versin, hep boyle guzellikler yasayin emi?:)))

    YanıtlaSil
  12. Şebnemcim can arkadaşım Oytununla nice güzel günleriniz olsun ! Sünnet mevludunu yaptık düğününü de yapalım inşallah hep beraber :) Oytun yakışıklısı erkek oldu sıra benim Tarkoma geldi :))

    YanıtlaSil
  13. oyy maşallah güzel surata.. hayırlı olsun:)

    YanıtlaSil
  14. Geçmiş olsun çok. tebrik ederim, öperim cesur kahramanı :) fikir çok iyiymiş. ben de kara kara düşünüyorum Tibet'i nasıl ikna edeceğimi ama bizimkinin farkı alt kat komşumuzdan sünnetin ne olduğunu bilmesi :/ o yüzden beyefendi 10 yaşından önce sünnet olmayacağını söylüyor. Ciddi midir sence :)))

    YanıtlaSil
  15. Maşallah, büyümüş oğluşun :) Hep güzel günlerini gör inşallah canım :)

    YanıtlaSil
  16. canım benim nice güzel günler görürsünüz inşallah...bizim için harika bir hatırat yazısı olmuş eminim oytun paşam da çok duygulanacak ilerde bunu okudukça...

    YanıtlaSil
  17. mevlüde;
    amin canımcım. kocaman öptüm güzellik seni :)

    YanıtlaSil
  18. Anne Ayça;
    Tarkonunkinide el birliğiyle hallederiz inşallah :)) Yeterki sen niyetine gir ;)

    YanıtlaSil
  19. Deli anne;
    Teşekkür ederiz canım benim :)

    YanıtlaSil
  20. Tibetin annesi;
    Hahhaaaa :)) Gözünü korkutmak gibi olmasın ama ciddidir bence ;)
    Ama sen bunu halledersin :)) Bi arkadaşım bu konuyu evlenemezsin bak sünnet olmazsan diye halletmişti :)))
    Aşk varsa bunu kullanabilirsin ;)
    Muckssssss.....

    YanıtlaSil
  21. Ahu;
    Amin canım :) Hep birlikte inşallah...

    YanıtlaSil
  22. Pınarpare;
    Pınarım teşekkür ediyorum canım :)
    İpliğimi pazara dökmüşsün demesinde :))

    YanıtlaSil
  23. Allah damatlığını da göstersin..
    Geçmi olsun, tebrikler

    YanıtlaSil
  24. oh oh maşallah oğlumuza :) tebrikler Şebnem ,bir anne için en duygusal anlar bunlar..

    YanıtlaSil
  25. Gonca;
    hem de nasıl canımcım :) Öpüyorum seni

    YanıtlaSil
  26. Bir yakışıklı gördüm sanki ?
    Evet , evet bir yakışıklı gördüm...
    Maşallahhh

    YanıtlaSil
  27. düşlerimden inciler;
    sağolasın :) yakışıklıyla seni öpüyoruz ;)

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)