11 Şubat 2014

Şebo dukandan bildiriyor :)))


Geçen sene Şubat ayında başlayan bi hikayeyle karşınızdayım :))
Anlık bir uyanış da diyebiliriz.....

Milatdan önceye gidersek (-ki bu konu benim miladımdır ) hayatım boyunca kilolu bir çocuk, kilolu bir erken ergen, balık etli bir genç kız ve sonrasında yine kilolu bir kadın olarak geçirdim ömrümü... Hayatım boyunca hiç zayıf olmadım anlıyacağınız.... Şu anda da değilim zaten :))) Sadece istediğim kıvama yaklaşıyorum diyelim....

Bir çok diyet yaptım senelerce... İsveç diyeti, karbonhidrat diyeti, elma diyeti, kafana göre takıl diyeti... Her seferinde de kilo vermeyi başardım aslında ama hiç bir diyetim 3 aydan fazla sürmedi maalesef... Ve her diyeti bırakışımda verdiğim kiloları katbekat da geri aldım... Ve geçen seneye kadar yaklaşık 7-8 senedir de diyet yapamıyordum... Aslında yapamıyordum demiyim de ucundan bucağından bile aklım geçmiyordu....
Hayat felsefem "Ben kilolarımı seviyorum, ve bu kilolarla da güzelim, bakımlıyım, şirinim yahuuu" idi... YALAAAAAANNNNNNN arkadaş :))) Bu tamamen kendini mutlu hissetme oyunu. Bir nevi Polyannacılık... Bende çok iyi başarıyormuşum bunu ;)

Nitekim geçen sene ofiste otururken birden başıma bir taş düştü... Ama öyle böyle değil bu taş, bildiğiniz kaya... Kendimi ertesi gün dukan diyetinin içinde buldum.... Neden dukan derseniz çok yakın bir arkadaşım bu diyetle hatırı sayılır bir kilo vermeyi başarmıştı gözlerimin önünde... Banada uygulanabilir geldi... İyi ki de öyle düşünmüşüm :)

Evet yorucu bir diyet dukan... Çünkü ekmeğinizden yemeğinize kadar herşeyinizi kendiniz hazırlamak zorundasınız... Hatta dönem dönem sıkıcı da... Hep aynı şeyleri yemekten gına geldiği zamanlar da oldu... Bu konuda allahtan internet imdadıma yetişti... Dukancı blogger arkadaşlarımı takip ettim bol bol, yemeklerimi elimden geldiğince onlar sayesinde çeşitlendirebildim... Arada kaçamaklar yaptım mı evet... Ama sonunda bolca vicdan azabı çektim... Birde dukana uymadığım tek şey biliyorsunuz atak ve seyir döneminde meyve yasak... Ama ben mutlaka hergün meyve yedim.. Ekşi bir elma, 3-4 erik, yarım portakal gibi.... Yaklaşık 3 ay güzel kilolar verdim... Ama sonra aniden durdum.... Öyle böyle değil ama 1,5-2 ay gram oynamadım diyebilirim... Koştura koştura doktora gittim tabi ki nedenini bulmak için ve vücudumun insülin direnci yarattığını öğrendim...Doktorum sayesinde insülin direncimi de kırdım.... Böyle böyle bu aya kadar geldik işte :)) Geçen ay oldukça fazla azıtıp mantılar, rakılar uçuşsada yeniden dize almaya başladım kendimi ;)

Sonuç mu :


-36 kilodur son durumum efemmmmm :))))

Yine sıkıya aldığım bu günlerde sonuçtan memnunum evet... Ahhhh birde spor yapabilsem daha da şahane olacak ama spor özürlüyüm işte... Sevmiyorum :/

Sene-i devriyemde bana desteklerini ve ara gazlarını hiç esirgemeyen annişime, kardişime ve deli gündaşlarıma teşekkürü borç bilirim efem :)))

Görüşürüzzzz :))))

NOT: Bir süre sonra foto kendini imha edecektir :)))


16 yorum:

  1. Bravo diyorum başka birşey demeyip utançtan yüzümü kapatarak ayrılıyorum buradan:))

    YanıtlaSil
  2. maşallah iyi kilo vermişsiniz. allah yardımcımız olsun kilo benimde baş belam oldu :) insülin direnci bende de çıktı ilaç kullanıyorum şuan umarım bende yenerim..

    YanıtlaSil
  3. bravo harika görünüyorsunuz :)

    YanıtlaSil
  4. tosbağalar;

    Yok yok ayrılma öyle yüzünü kapatarak :))) Sana kocaman taş attım bak ;)
    Öpüyorum :))

    YanıtlaSil
  5. emir kokusu;

    İnsülin direnciyle ilgili evet bende ilaç kullanıyorum. Bende etkili oldu, eminim sende de olacaktır...

    YanıtlaSil
  6. anne kaleminden;

    ahhh çok teşekkür ediyorum :))

    YanıtlaSil
  7. bravo!
    gonulden yurekten tebrikler. Istemek, cabalamak, basarmak, ne guzel yahu! Tebrikler :)

    YanıtlaSil
  8. Gülçin;

    Bencede çok güzel :))) Hele sizlerden de böyle güzel şeyler duymak bana şu an çok iyi geldi :))

    Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  9. Kutlarım kutlarım kutlarım !

    Ben de hayatımın en kilolu dönemimdeyim,bu kış ilk kez yeniden gardrop yaptım; döndür döndür aynı şeyleri giyiyorum. "Yılbaşı miladım olsun" dedim; diyete ve sıkı sabah yürüyüşlerine başladım ,sonuç:ağır grip vak'ası ile 1 haftadır değil sokağa bahçeye bile çıkamıyorum.Yılmayacağım ,bu dönemde zaten iştahım kesildi toparlanır toparlanmaz bıraktığım yerden devam ...
    Azmine hayran kaldım canım. Öpüyorum çok ♥

    YanıtlaSil
  10. Colette;

    Ah canım benim teşekkür ederim :))

    Bende diyete girdikten sonra bu kış hastalıktan hiç yakamı kurtaramadım maalesef :( Vücut direncimiz azalıyor ondan sanırım. Bu dönemden sonra başlarsan seninde vereceğine eminim ben ki ne güzel yürüyüş yapıyormuşsun.. Eminim çok faydalı olacaktır. Birde mutlaka insülin direncini kontrol ettir canım. Bizim yaşlarımızda hep çıkıyor maalesef.
    Bende seni öpüyorum :)

    YanıtlaSil
  11. blogumu izlemey almışsınız sağolun bende gelip hemen izlemeye aldım.
    bu arada gerçekten bende çok fazla kilo vermek istiyorum ama yapamıyorum. Acayip kiloluyum, eskiden çok etkileniyordum, şimdide etkileniyorum ama eskisi kadar değil. Belki de bende uygulamalıyım bu dukan diyetini?

    YanıtlaSil
  12. Mert;

    Hoşgeldin... Belki sende denemelisin ;)
    Sevgilerle...

    YanıtlaSil
  13. hihi, bravo tebriks valla kutluyore.
    :)

    36 kilo mu son durum. anlamadım. nasıl yani. hasta olursunuz ya. 50 kilo olun bari.

    yoksa, 36 kilo verdiniz mi. pes pes valla :)

    YanıtlaSil
  14. deeptone;

    İllahiiii :))))))) 36 kilo olurmuyum hiç yahu :))) 36 kilo verdim sadece ;)

    Öpüldün şeker :)

    YanıtlaSil
  15. 36 kilo? Maşallah! Aynen devam o zaman Şebnemcim. Harikasın!

    YanıtlaSil
  16. Sezer;

    Teşekkür ediyorum canım :) Yeniden gazımı aldım gidiyorum...
    Öpüyorum seni :)

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)