23 Eylül 2009

ve bayram bitti...




Bu bayram ne yazık ki kısacıktı...
Ama yine de dolu dolu geçirmeye çalıştık...
Ankara yağmurlu olmasına rağmen köye fazla yağmur yağmadı da çamur deryası içine girmedik :))

Paşam bu bayram köyde çocuklarla eski tabiriyle yemiş toplamaya çıktı. Benim, hatta annemin çocukluğundaki gibi... Çok da keyif aldı üstelik... Bayramları köyde geçirmeyi bu yüzden seviyorum işte... Biraz değiştirerek de olsa eski adetlere devam edilmesinden dolayı...

Biz çocukken topladığımız yemiş torbalarımızı saklardık, kimseyle paylaşmak istemezdik... Ama benim minnoşum yaydı kahvaltı masasının üzerine topladıklarını, büyük bir iş becermenin keyfi ile seçin hadi dedi :))) Ama bir tane... Kimse almaya kıyamasa da almış gibi yapıp tekrar torbasına attılar fark ettirmeden...

Büyükdedesinden ilk bayram harçlığını da kopardı oğluşum... Biraz elini titreterek verdi dedem ama ilk defa bir çocuğa da bayram harçlığı vererek tarihe geçti hahaaa:))

Mis gibi temiz havanın tadını çıkarttık ama soğuğa karşı tam önlemimizi alamamışız ki oğluşda bende biraz şifayı kaparak döndük... Karşılıklı hapşuruyoruz oğluşla :))

Diyet meselesine gelince itiraf ediyorum biraz ucunu kaçırdım :)) Teyzemin sütlaçlarına dayanamadım vallahi... Şeker çikolata yemedim tamam ama bir dilim baklavadan da vazgeçemedim. Bu kadarlada kalmadım birde çiğbörek yedim... Ne yapıyım dayanamadım hahaaa:))) Bu ay kontrolümde tartı da bana dayanamayacak biliyorum heheee : ))

Bizden şimdilik bu kadar...

4 yorum:

  1. Gonlu zengin bayram cocugunun teyzesi23 Eylül 2009 18:31

    Ablasi biz yemis toplasin diye torbayi kucuk beye devrettik , inanmasi zor ama:)) Wallahi o kalabalikta gelip herkes bir tane alsin demek her yigidin harci degildir gonlu zengin prensim benim:)) biz kose bucak nerelere saklasak diye planlar yapardik haha.. opuyorum kocamanindan hepinizi!!!!

    YanıtlaSil
  2. vallahi bu gönlü zenginliği beni de şaşırttı hahaaa:))) Malımız kıymetlidir çünkü biliyorsun

    YanıtlaSil
  3. yerim ben onu.nasıl da tatlı gülüyor maaşallah.
    ne güzel geçmiş bayram.bizde hep köye gideriz.çocuklar çok seviyor..
    diyeti bende bozdum.aman bişey olmaz...

    YanıtlaSil
  4. smilenacım;
    Köyde kendilerini daha özgür hissediyorlar belki de ondan bu kadar seviyorlar. Bayramlar kalabalık olunca daha güzel hem :)

    Diyet bozma konusunda yalnız olmadığıma da sevindim bu arada hahaaa:))) Ama yine devam tamam mı :)

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)