8 Haziran 2012

Neşe' li haller...

Dönem dönem saçlarımla bir savaş haline girerim. İşte şu zaman diliminde de aynı durumdayım. Verdiğim bu savaştan nedense galibiyet çığlıkları ile de çıkamıyorum
:(

Yine bugün o çığlıkları atabilirmiyim acaba diye sabahın seyrinde kuaförümün yolunu tuttum. Ama ne mümkün. Yağlandım, ballandım ve hiçbir değişikliğe maruz kalamadan ayrıldım o müstesna dükkandan...

İzmirden döndüğümden bu yana aynı kuaföre giderim ben, rahat 15 senesi var galiba... İlk müşterilerindenim hatta.. Çenesi ve makası kuvvetli bir kadındır Neşe. Garip bir çekim kuvveti vardır. Biraz da çatlaktır hatta :) Yoksa nasıl dayanırım ben o kaprislere :)

Saçımı kestireceksem şayet Neşe'nin ruh halini bilmem lazım mesela... Mutlu mu, kızgın mı, aksi mi ? Depresif mi? Eğer mutlu ve olağan durumlardaysa gönül rahatlığı ile oturur saçlarımı ellerine teslim ederim. Ama yok değilse kahve içmeye uğramıştım der tırıs tırıs çıkarım yanından... Mazallah yolunmuş kaz haline çok bürünmüşümdür yanlış anlar neticesinde :))

Birde sadakate çok önem verir. Eğer ufak bir kesim hissettiyse saçında yalan söylemiyorum en az 1 ay meletir seni. Onu yapmaz, bunu yapmaz... Git oraya kestir der. Fön seni maymun ediyor der :) Saça iki makina tutar gönderir ve kasada avuç avuç para ödetir sana. Cezalandırır resmen :))

Kaşına falan cımbızın ucunu değdiremezsin, anlar :) Nasıl bir hafızadır anlamam hala, kaş sıramı bilir milimetrik.  Dedim ya sıkıysa dokundur bir başkasına, yada kendin hallet... Günlerce seni yamuk kaşla gezdirir allahıma :))

Ama bazı anlar vardır ki, Neşe kötüyüm de, otur önüne... Bilir, anlar halini... Sormaz bişey... Senin dudaklarına gülümseme yerleşinceye kadar baştan aşağı bakım yapar sana... Sanki beynini okumuşcasına ne istiyorsan bilir. Ayaklarına kadar masajını yapar, kuş gibi olursun... Kasada da komik bi rakam öder çıkarsın :)

Kendileri ile yaklaşık 1 aydır savaş halindeyiz. Beyazlarım çıktı Neşe diyorum, boya şu saçları. Olmaz diyor... Balyaj at... Olmaz diyor. Üşenmedi geçenlerde tek tek beyazlarımı kesti dibinden dibinden, sırf boyamamak için :) Bugün kes şu saçları dedim... Toparlıyım dedi... Yok dedim kısacık kes, hatta erkek gibi dedim. Birde kızıl yap dedim... Kayışı kopardı, gülmekten... Neymiş efendim ani ruh değişikliklerime kendini alet edemezmiş  :)) Bak yapmazsan Murata gidicem dedim (1 numaralı rakibidir Muratda). Hele bi git bu dükkana ayağını sokamazsın dedi... İnatlaştık deli gibi, sonra anaç anaç oturttu koltuğa, saçımı kesermiş gibi yaptı. Bu saça kışa bakır atalım dedi... Alladı, pulladı... Akşama uğra yanıma dedi, gönderdi...
Kontrol edecek beni iyileşmiyim diye biliyorum :)) Bide fal patlattıracak önceden donatıp kızı hahaaaa :))

Bu gazda bana 1 ay yetecek hahahaaaa :))

Hepinize mutlu hafta sonları....

18 yorum:

  1. İlginç bir kuaförmüş:) Ama aranızda ki samimiyet gerçekten güzel.

    YanıtlaSil
  2. aydınlık bahçe;
    çok ilginçtir :) şekerim, şekerim der bağlar adamı :)) 15 senede müşteri ilişkisi kalmıyor haliyle..

    YanıtlaSil
  3. Aslında böyle bir kuaförü bulmak oldukça güç...gerçekten yapılması gerekeni biliyor ve senin en köt anlarından faydalanmıyor;) Ben kızgınsam, mutsuzsam soluğu kuaförde alırım, kesin kakül kestiririm, eşim nefret eder çünkü;))))

    YanıtlaSil
  4. yerden uzak;
    hahaaaaa :) Biz kadınlar en ufak bir depresif anımızda soluğu kuaförde alıyoruz :) Ama bazen de yap dediğini yaptırtamıyorsun işte benim gibi :))
    Akşama bu sefer ben yağlayıp ballıycam, bakalım yaptırtabilecekmiyim dediklerimi :)

    YanıtlaSil
  5. haha ne guzel anlatmissin Neseyi :) Amerikaya gelirken bavuluma atip getirmek istediklerim listemde emin ol on siralarda yer aliyor ah ahhh :))) Bicir bicir konusurken ne bekledigini anlarsin ne sacinin yapildigini..
    Senin sacini kesmemekle super dogru bir karar vermis, biraz bekle ani kararlar verme, yat kalk hala ayni seyi dusunuyorsan yine yat kalk , unutana kadar yat kalk hatta :)) boyle guzel saclarin, bakir balyaj onerisini sevdim hatta

    YanıtlaSil
  6. kardiş;
    neşeyi eksik bile anlattım aslında :)) birde her gittiğimde yaptığımız sen sohbetimiz var. Kaşlarını aldırıyormu o orda dedi hatta geçen gün hahaaaa kopardı beni :))
    1 aydır unutamadım ama nolucak şimdi :) Kaç kere yattım kalktım ben biliyomusun hahaaa :))
    Bakırla benim ağzıma bir parmak bal sürdü bunun da farkındasın dimi hahaha :)

    YanıtlaSil
  7. Ne enteresan bir kuaförmüş. Bizde de vardı o kadar olmasa da benzer bir kuaför. Sonunda bel fıtığı oldu. Her boya geldiğinde depresyona giriyordu. Doğal olarak da sonucunda bizde depresyona giriyorduk. Kızıl diye giriyordun çıkarken bakmışsın balyaj atmış. Kestirmek aklında yokken bambaşka bir modelle çıkmışsın oradan. Baktım fıtık olunca benim saçlar tehlike de vedalaştık.Açık söylemek gerekirse henüz kimse onun keyifli olduğunda yaptığı gibi yapamadı saçımı.
    Bu arada harika saçlarla harika bir haftasonu diliyorum.

    YanıtlaSil
  8. lila;
    hahahaaa :) saçlarının sağlığı açısından iyi olmuş :))
    Bizim neşenin versiyonları da varmış demek ki :))
    Teşekkür ediyorum canım... Sana da iyi hafta sonları, en güzelinden :)

    YanıtlaSil
  9. Gerçekten ne enterasan bir kuaförmüş.Ama seni bu kadar yakından tanıyan bir kuaförü olması insanın güzeldir heralde

    YanıtlaSil
  10. derya;
    Kendine hastır işte :)) Koşulsuz şartsız hiçbirşey demeden otururm koltuğa bazen, o yüzden rahatımdır hakikaten :)

    YanıtlaSil
  11. yaa ne güzek kuaförmüş :) ben de öyle bir kuaför istiyorum kendime:) çok eğlenceli:)

    YanıtlaSil
  12. emir kaanın annesi;
    bulursun belkide :))

    YanıtlaSil
  13. Çok ilginç bir kuaförmüş ya ben üsrekli kuaför değiştiririm o beni hiç sevmez o zaman:)

    YanıtlaSil
  14. follow me;
    hahahaaa :) hiç şansın yok :))

    YanıtlaSil
  15. ay varya yazını okuyunca koptum çok keyifle okudum ve acaip gülüyorum şuan işyerinde :)))))))))))))))


    Alem kadın bu Neşe , başka da bir şey demiyorum :)


    Not: Neşe'den bende tırsdım :)

    YanıtlaSil
  16. Nalan;
    Ahhahhaaa :) Cumartesi cumartesi benim gibi sende çalışıyorsun haaa :) Seni güldürebildiğime sevindim o zaman ;)

    Kendine has bir kadındır neşe, ne zaman ne yapacağı belli olmaz :) Tırsmakta haklısın yani :))

    Hoşgeldin bu arada...

    YanıtlaSil
  17. Bir tanede bende vardi, adi Saniye; ilk sacimi boyatmaya gittigimde, delimisin sen bu renge insanlar dunya para veriyor dedi boyamadi, baskasina boyattim, beni biryil dukkana sokmadi:) kitaptan model begenir bunu istiyorum derdim, he he der kendi bildigini yapardi:) Ahhhhh ahh kadisin gibi bende bavuluma koyup getirmeyi ne cok istiyorum:))
    Sakin kaybetme Nese'yi boyleleri zor bulunuyor ne yazikki:(

    YanıtlaSil
  18. Mevlüde;
    Hahaaaa :)) Saniyeyle Neşeyi birbirine vursakdamı saklasak acaba :))
    Mucksssssss

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)