31 Ocak 2014

bu hafta film canavarı olmuş Şebo bildiriyor ;) / part II


Efendim dün kaldığımız yerden devam edelim... Bir romanda bu postta yazalım...
Bu filmler sayesinde yemin ediyorum en uzun postlarımı yazıyorum :)))


"Dikkat Bebek Var" izlerken sık sık düşündüğüm tek şey ben bu filmi daha önce neden izlememişim oldu. Başrollerde bir sürü ünlü olsa da en göze çarpanları Cameron Diaz, Jennifer Lopez...

Filmimizde 5 anne adayı ve haliyle 5 baba adayı var. Hepimizin hamilelik süreci, doğum hikayemiz farklıdır ya işte bu film bunu apaçık göz önüne seriyor filmde... Yer yer kahkahalarla güldüğüm, yer yer duygusallaştığım bir film olmuş...
Filmde en çok Wendy rolüyle Elizabeth Banks koparttı beni :)) Allahım ne kadındır ve nasıl bir hamilelik sürecidir ki en kopuk durumlar onun başına geldi :)) Bu arada tabiki yan karakterlerimizi unutmamak lazım ki sadece babaların çocuklarıyla bir araya gelip oluşturdukları bir grup varki şahane :))) Temel prensipleri gizlilik olan bu babaların neden bu prensibe sonsuz bağlılık gösterdikleri de malum sebepler işte; anneler duymasın aman ;) Şimdi ismini unuttuğum bir zenci çocuk varki sizde gördüğünüzde alıp bağrınıza basmak isteyeceksiniz basiretsiz kuzuyu :))) Yerlerden kalkamadı bir türlü kuzum...

Bu filmi mutlaka İZLEYİN hakikaten... Emin olun pişman olmayacaksınız ;)
Sonuç olarak SEVDİM, hatta BAYILDIM diyorum ben bu eğlenceli filme...


"Buraya Kadar" filmiyle ilgili söyleyebileceğim çok şey yok aslında... Yeni dönem komedi filmleri benim için değil sanırım. Felekten Bir Gece serisini de herkes yana yakıla beğenirken ben beğenmemiştim zira. Bu filmde aynı şekilde. Hatırı sayılır bir gişe yapmış hatta.
James evinde bir parti verir ve bu parti sırasında bir nevi kıyamet kopar. Bir çok insan ölür yada zombi olur. Hayatta kalan kişilerde James'in evinde hayatta kalma mücadelesi verirler. Absürb komedi diyeceğim bu filmde kendileriyle, varoluşlarıyla, kutsal olan değerleriyle, hayatla açık açık dalga geçmişler. Hatta bazı filmlerden alıntılar yapıp onlara da kısa komik göndermelerde de bulunmuşlar.

Sonuç olarak ben bu filmi SEVMEDİM diyorum ama yeni nesil absürb komedi türünü sevenler için belki de doğru tercihtir.


"Bir Köpeğin Hikayesi" filminde gerçek bir yaşam hikayesini beyaz perdeye aktarmışlar. Olay 1920 li yıllarda Tokyo'da yaşanmış gerçek bir sadakat öyküsü. Başrolde canım Richard Gere var ve gerçekten rolünün hakkını vermiş bu filmde.
Filmimiz profesör Ueno ile Hachiko arasındaki duygusal bağı anlatıyor. Oldukça duygusal olan filmde gözyaşını garanti ediyorum. Çocuklarla da rahatça izleyebileceğiniz bu filmden sonra bir köpek sahibi olma duygunuz oldukça ağır basacak.
Hachiko bu filmde bazen insanların başaramadığı sadakat ve bağlılık duygusunu o kadar güzel ruhunuza işliyor ki şaşırmamak elde değil.

Sonuç olarak ben bu filmi SEVDİM ve kesinlikle İZLEYİN diyorum. Sakın es geçmeyin...


"Annemle Yolculuk" filmine amaninnn diyorum :))
Bir erkek anası olarak pek bir keyifle izledim bu filmi... Anne Joyce ben gibi az çatlak, çenesi düşük bir anne :) Kurbağa delisi birde... Ben de baykuş, kuş, kedi delisiyim işte :)) Film boyunca kendimi sık sık Oytun'la derken buldum ve çok güldüm :)))
Filmimizin başrollerinde Barbara Streisand ve Seth Rogen var. Barbara Streisand yaşlanmış ama hala elleri çok güzel :) Ben o kadının hep ellerini ve saçlarını sevmişimdir... Seth Rogen bu filmde sanki animasyon filmlerindeki çocuk büyümüşde bu filme girmiş gibi. Mimikleri bende bu hissi uyandırdı :)
Bir ana/oğulun yol macerası, amaç annenin eski sevgilisini bulmak :)) Kulağa garip geldi dimi... Ama oğlan anasının çatlaklıklarından kurtulmak istiyor ne yapsın ahahaaaa :))

Film evet ortalama bir film. Ama benim gibi sizde kendinizden parçalar bulursanız filmde anormal keyif alıyorsunuz...

Sonuçta ben bu filmi SEVDİM efem.... Ve tüm erkek analarına şiddetle tavsiyemdir, İZLEYİN anacım :)))

Yine roman gibi bir yazının sonuna geldik... İyi hafta sonları diliyorum hepinize...
Hafta başında yine filmlerlemi gelirim, gezme tozmayla mı gelirim bana hiç belli olmaz biline :))
Öpüldünüz....

3 yorum:

  1. Hachiko'yu izleyip sızana kadar ağlamış bir ailenin anası olaarak bildiriyorum ; bir pazar akşamı can ben memo oturduk izlemeye başladık sonra biz bir ağla hep beraber bir ağla inanamazsın :D Köpeğimizi yeni sahiplendirmiştik o zaman memonun zoru ile , ben ki o gün boşamadım o adamı daha da boşamam! bak düşününce yine içim bi fena oldu :(
    Herkes izlesin bu filmi ...

    YanıtlaSil
  2. Keşke gerçek olsa;

    Ayyy kıyamam ben size. Ama ağlanmıycak gibi değildi. Üstelik bide siz hassas döneminizdeymişsiniz.... Benim böyle bir deneyimim olmadığı halde böğürdüm saatlerce :( Bence de herkes izlemeli bu filmi...
    Öpüyorum hassas arkadaşım benim

    YanıtlaSil
  3. Bu yorum bir blog yöneticisi tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)