16 Ocak 2015

filmlerden bir demet




HADİ İNŞALLAH  (2014);

Böyle bir filmin çekildiğinden bile haberim yokken asıl gitmek istediğimiz filmin seansını kaçırınca bari buna girelim modunda izlediğim bir film olur kendileri. Ama pişmanmıyım, değilim :))

Filmin ilk başlangıcında pucca ismini duyduğumda hadi canım tamamen tesadüf derken filmin sonunda blogger olarak çıkardığı kitaplarla daha bir ün yapmış pucca'nın kitabından uyarlanarak çekildiğini farketmem ayrı bir konu tabi ki... Kitaplarını hiç okumadığımdan kitapla eşdeğer midir tam olarak bilmiyorum ancak okuduğum yorumlarda kitaptan farklı olduğu yazılmış, çizilmiş.

Film bildiğimiz zengin yakışıklı oğlan, fakir (çirkin diyemeyeceğim) kız ve kötü huylu sevgili hikayesi. Bildiğimiz romantik komedi tarzının mıhlanmış hikayelerinden yani. Hiç yok diyemiyorum ama çok fazla küfür kullanmamaları da sevindirici bir nokta. Pekmez (Murat Boz) daha arka planda, Pucca (Büşra Tekin) daha etkin. Yardımcı karakterler iyi, hepsi yerli yerinde...

Filmden beklenti içine girmeden izlediğim için oldukça fazla güldüm, eğlendim. Gülerek, hoşça vakit geçirebileceğiniz bir film olmuş. Filmi de öyle bir şekilde bitirmişler ki devamı da gelecek muhtemelen. Bu sıralarda komedi filmlerinde moda oldu zaten bu seri olayı...

Sonuç olarak bu filmi SEVDİM...




KEDİ ÖZLEDİ (2013);

Kadir (İlker Ayrık) ve Kıymet (Algı Eke) 'in aşkını, aldatamadan aldatılma suçlamasıyla savaşmalarını ve bide kedileri Aşk'ı paylaşamadıklarını anlatan bir film... Filmimiz tamamen bundan ibaret. Kadir kıymet bilmiyorlar hiç :)))

Algı Eke'nin oyunculuğunu sevdim. Rolüne yakışmış ama İlker Ayrık için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Pek bir eğreti durmuş sanki. TV de sunduğu yarışma programından farklı bir hali yoktu. Yan karakterler de çok başarılı olmadığından filmi sürükleyecek birşey kalmamış.

Sonuç olarak bu filmi SEVMEDİM !!!





MANDIRA FİLOZOFU (2014);

Çocuklar Duymasın dizisindeki herşeye karşı olan Mustafa Ali (Müfit Can Saçıntı) bu filmde de herşeye karşı. Diziye ilk girişinde "ben çalışmaya karşıyım" felsefesini burda da sürdüren Mustafa Ali, hayatı para ve işten ibaret olan Cavit (Rasim Öztekin) ile uzun felsefik sohbetleri filmin ana temasını oluşturmuş.

Kapitalist düzene karşı olan Mustafa Ali'nin kulübesine bayıldım. Ve o sabah kahvaltıları beni benden aldı :)) Filmde odaklandığım şeye bakarmısınız yine; yemek... :)))
Bodrum'un Çökertme köyünde çekilen filmde doğanın güzelliğine hayran kalmamak da imkansız. Gözüm gönlüm açıldı bu karlı kış günlerinde.

Filmin kategorisi komedi tarzında belirlense de öyle çok komik bir film değil. Evet ince ince espriler, köy ahalisinin Muğla ağzıyla yaptığı konuşmalar ve bol bol küfür filmi komedi tarzına itmeye çalışsa da daha çok "insanoğlu sen ne yapıyorsun bi düşün" alt yapısı daha çok baskın. Güzelim koylarımızın, ormanlarımızın çeşitli rant kavgalarıyla parsellenmesine de iyi örnek olmuş.

Filmden iyi mottolarda çıkmış tabi hal böyle olunca....

Sadece o doğa içindeki minik kulübede yaşamayı hayal etmek için bile izlenir bu film.

Sonuç olarak SEVDİM ben bu filmi.

Yakınlarda 2.si de vizyona girecekmiş hatta. Onuda izlerim ben ;)

Bu sıralarda türk komedilerine dadanmışım ben. Şimdi yazınca farkettim :)
Kışın soğuk havasını atmaya çalıştım galiba :)

Neşeli bir hafta sonu diliyorum hepinize...
Hoşça ve dostça kalın :)



8 yorum:

  1. Nehir de türk komedi filmelerine dadandı ve çok keyif alıyor. Aşırı küfürlü olanlarını sevmiyorum ama gayet keyif verici olanlar da var sanırım.Hadi İnşallah'ı merak ediyordum, izleyen birinden detaylı bir yorum almak çok işime yaradı teşekkürler :-)

    YanıtlaSil
  2. Kadriye;

    Şubat tatilinde ana-kız güzel vakit geçirirsiniz bence :)) Küfüre boğulmuş komedileri bende sevmiyorum. Küfür olmayınca komedi olmuyormuş gibi bir durum var son zamanlarda ne yazıkki.

    Nehiri öpüyorum ve komedi candır diyorum :)

    YanıtlaSil
  3. Hadi inşallahı ben de merak ediyordum. belki izlerim . evet küfür var hep dozunda güzel olabiliyor da bazen bayıyor evet. Ben de katılıyorum komedi ruhu besliyor ;)

    YanıtlaSil
  4. Beni sarmadı bu üç film de.
    Şebom oysa seninle film zevklerimiz çok uyuşuyor. Yok mu başka duygusal tavsiyelerin be canım?

    YanıtlaSil
  5. Kreatif Başkan;

    Özellikle kış günlerinin karanlık havasında çok iyi gidiyor komedi. Hoş kaliteli komedi bulmak biraz zorlaştı sanırım..

    YanıtlaSil
  6. Nilhan;

    Sarmamıştır kuzu. Bilirim sen duygusal filmleri benim gibi çok seversin. Dram ruhumuzda var anacım seninle benim. Bugünlerde depresifliğime depresiflik katmamak için izlemeye ara verdim. Başlıyım ben en iyisi ağlak filmlere :))
    Öpüyorum kuzucuklarla seni ♥

    YanıtlaSil
  7. madıra fılozofunu ben cok sevdım hatta ah ah dedım her seferınde..

    www.kelebegingozunden.com

    YanıtlaSil
  8. Kuzunun annesi;

    Hepimiz o dingin hayatı anbean özlüyoruz galiba.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)