9 Nisan 2018

Bu hafta #14


Dolu dolu bir hafta geçirdik paşamla...

Hafta içi çakılı sınavları vardı ki kıyamam çok meledi... Oytun ezber yaparak ders çalışamıyor, onun ders çalışmaktan anladığı test çözmek... Evet tabi ki faydalı oluyor test çözmek ama sözel derslerde okuyup ezber de yapması lazım. İki sayfa okuyacağına 50 soru çözmeye razı nedense. Bu sebeple bu hafta çok zor geçti ona... Tabi ki bana da... O içerdide üfleyip püfledikçe bana afaganlar bastı..

O ders çalışırken bu sefer ben de oturdum kitap okudum sessiz sessiz... Ahmet Ümit Kırlangıç Çığlığı bitti. Bir ara ayrıntılı yazarım hissiyat meselelerini. İki yeni kitaba başladım. Biri Mine Söğüt'ten Pınar Kür'ün hayatını anlattığı sohbet niteliğinde bir kitap; Aşkın Sonu Cinayettir. Şimdilik ağır gidiyor ama sıkılmadan gidiyorum. Bu kitabı bitirince Mine Söğüt'ün hâlâ baskısı olan kitaplarından sadece bir tane okunacak kitabı kalıyor ♥
Diğer kitap ise Müjdat Gezen'den Masallar... Ezop masallarını andırıyor. Başına oturduğunda yarım saatte bitebilecek bir kitap. Ama peş peşe okuyunca özelliğini, vurgusunu yitiriyor gibi geldiği için bana ara ara açıp okuyorum işyerinde. Her güne bir masal gibi ;)

Bu hafta Cube diye hafif bilim kurgu, gerilimli, hafif deneysel bir film izledim... Tarzı bana göre değildi ama ortama ayak uydurdum diyelim. Film hissiyatını da bir ara bekleyen filmlerle birlikte yazarım ;)

Bu hafta mutfaktan sınıfta kaldım. Yaşamımızı kavanoz lokantasından doyurarak sağladık 😂😂 Diyet için kendime de bir şey hazırlamadım üstelik, bugün yarın galiba azıcık mutfakla ilgilenmem lazım o sebeple... İşyerine salata getirmek beni çok rahatlatıyor, öğle yemeği sıkıntımı çözümlüyor çünkü.

Diyette bu hafta bir sürü kaçamak var, saymayayım hahahahaaaaa :))) Öğlen yağsız tuzsuz salata yiyip akşamına yaş pastaya dalmak nasıl bir akıl işidir anlayamıyorum ama yapıyorum 😌😌 Bak bugün sabah tartıya çıkacaktım aç karnına unuttum :/ Haftaya yazarım artık kilo verip vermediğimi ;)

Bu hafta Oytun'umun biricik arkadaşı güzel kızım Zeynebimin doğumgünü vardı. Cuma akşamı bütün sınıf evde toplaştılar. Sesi gür dominant anne kontenjanından ben de arkadaşıma destek için oradaydım tabi ki :))) Doğumgününün başlangıcında telefonları toparladım hepsinden. Oyoyoyyyyyy :))) Şoka girdi ergenler... Bir ara titreyerek peşimde gezip Şebnem teyze n'olur diye yalvaran bile vardı hahahaaaa :))) İlk etapta bolca gürültüyle oynadıklarını zannetseler de oynayamadılar... En son kulaktan kulağa oynarken her telden takılıp yine beceremediler oynamayı... Bu çocukların telefon/tablet bağımlılıkları ne olacak bilmem.  Gecenin sonunda telefonları dağıttığımda hepsi bir köşeye çekilip yok oldular resmen... Bağımlılık feci durumda :(

Ceylan Ertem konseri vardı hafta sonu... Konserin yaş ortalamasını galiba biz büyüttük ama seviyoruz kadını ne yapalım :))) Ayakta olacak konseri son anda oturmalı düzene çeviren yetkilileri de sadece bizim sevesimiz geldi muhtemelen :))) Aaaa olur mu ama demeyen tek bizdik hahahaaaa :)
Son albümünü çok bilmiyormuşum konserde onu farkettim... Esmer diye damardan bir şarkısı var, konserden beri sürekli dinliyorum sanırım... Arada zalım, ne olacak benim halım da diyorum tabi...

Pazar biraz yürüdük oğluşla şükür.. Bekleyen bir kaç ziyaretim vardı onları da gerçekleştirdim bahaneyle. Şahane oldu... İşler evde Şeboyu bekledi gerçi ama olsun... İş kaçmıyor ya...

Bu haftalık da bizden bu kadar efenim...
Haftaya yeniden "bu hafta" yazısında görüşmek üzere ♥




* Eczaneden ilacımı alamıyorum çünkü barkodumu kaybettim :( Offf offf o kodları hastaneden öğren Şebo ve ilaçlarını al artık...

* Kardiyoloji randevun Salı

* Oytun için randevu al, alerji ikinci kontrol zamanı geldi.

* Ayakkabılığı bu hafta düzelt bari...

* Kardişe fotoyu unuttun...

* Hafta sonu kızlarla toplaşma var...

* Pazar gününe bir açık hava kahvaltı organizesi şahane olur....



17 yorum:

  1. Bizim çocuklarında arkadaşları geliyor eve oynamak için ellerinde tablet yada telefon sadece aynı ortamda bulunuyorlar :(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok komik oluyorlar :)) Bir de bazen öyle kaptırıyorlarki kendilerini whatsapp tan yazıyorlar birbirlerine aynı odada oldukları halde. Şaşkaloz bunlar ya :)))

      Sil
  2. Adanin da sinavlari var stres icinde caliskan olmasina ragmen 😂😂😂

    YanıtlaSil
  3. Oldumu ya şimdi kuzucum.
    Her şeye güzel güzel başlamışken ve arada pastalar yense de bu aralar yemekli ziyaret ve kahvaltı buluşmalar olmasa iyi olurdu ya vardır bir bildiği Şebommmmun.

    O açlık sendromu inan az daha sabret geçecek.

    Şu karbonhidrat=şeker dansının sonucu zıpkın gibi hoplamaları, bir düzene sok valla geçecek,
    Kendi vucudum üzerine yemin ederim ki,
    açlık da neymiş diyeceksin benim arkadaşım,iki senede verdim ben 15 kiloyu...üçüncü senede artık herşey düzene girmişti
    Yaşamak için yemek yeme modunda ki keyfi anlatamam ne olur kuzum sakın vazgeçme ki kendin yaşa ve anlatabilirsen sen anlat.ben anlatamıyorum çünkü sadece yaşıyor-keyfini çıkarıyorum.
    O güzel miden bayram edecek,hafifleyip seni en güzel yerlerde,en güzel restorant ve kahvaltılara ayaklarında şiş olmadan,en güzel mezeleri-çeşnileri en güzelinden böreklerden-tatlılardan bir dilimden fazlasını istesende yiyemeyecek,
    suçluluk ve mide asidi yaşamadan keyifle -FİT olarak her şeyi kararında yemeyi başaracaksın,benim güzel arkadaşım.

    Bedeni küçük kıyafetler "al beni -al beni" diyecek ve sen beğenmeyeceksin.
    Bol bol giymeye devam edecek Dr.bile hesap vermeyeceksin.
    Bir sene fazla değil Allah sağlıklı ömür versin,iki sene sonra sen de benim gibi,
    senin gibi bir güzel tombul arkadaşlarına tecrübelerini anlatırken,onu her haliylede sevdiğini söyleyeceksin.
    Kuzummmmmmmmm.

    Dilerim hadimi aşmamış-tavsiyelerimle seni üzmemişimdir."
    sevgilerimle.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deneyimli hatunum benim ♥
      Deneyimlerini paylştığın için teşekkür ederim canım benim. İnşallah bir düzene sokacağım şu işi :)
      Şimdilik kendimi bıkmayayım diye kasmıyorum, usuldan usuldan ;)

      Öperim seni kuzum ♥

      Sil
  4. Ben de soru çözünce konuyu daha iyi kavrarım :) İyi haftalar Şebocuğum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Oooo al bir testçi daha :))
      Benim konuyu ilk önce anlamam lazım, soru sonra :))
      Öperim canım seni...

      Sil
  5. Cube'ü seyretmiştim sanırım kendilerini bir.küpte bulan tipler vardı ,değil mi? Pek kanlı revanlıydı ama güzeldi yine de.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahhh işte o tiplerin biraraya toplanıp beni manyakça gerdikleri film ahahahaaa :)) Kasılmaktan bacaklarım acımış film bittiğinde :)
      Bana göre değil böyle filmler ;)

      Sil
  6. O sendeki öfleme püfleme benim de başımda. Ben bıraktım Deniz'i ne hali varsa görsün. Kötü not alırsa ikincisine çalışır nasıl olsa.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. her an ben de bırakabilirim Saadet, yeminle bezdiriyor bazen beni :)

      Sil
  7. Ohhh iyi yapmışsın telefonları toplayarak ama iki oyun öğrenselerdi iyiydi :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bence de öğrenselerdi iyiydi Gamze :) En azından birbirlerinin suratını gördüler ama :)

      Sil
  8. Benim diyet tamamen gitti. Şehir dışından kardeşim geldi. Onu gezdirme ve yedirme bahanesiyle ben de ne bulursam yiyorum. Haftaya çok sıkı şekilde başlamam lazım.

    Ceylan Ertem'in Zalim yorumu gerçekten çok başarılı. Zaten ben onu şarkılarıyla değil hep coverlarıyla biliyorum. Eski şarkılar çok güzel yorumluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kardeş gelmiş olacak o kadar, toplarsın birşekilde eminim ;)

      Yorumları şahane kadının, farklı bir tarzı var ve ben onun namelerini seviyorum ♥

      Sil
  9. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)