25 Ekim 2010

dinazorumuz, tefalimiz, koltuk sevdamız... başlığa bak hizaya gel hahaaa :))

Önceki postlarımın devamı niteliğinde bir yazı yazmak isteyince biraz ortaya karışık gibi bir durum olacak ama idare edin artık :))

İlk konumuz mutfağımın şu anda baş elemanı maharetli kızımız tefal actifry...
Acaba soru işaretleri ile aldığım kızımdan inanılmaz memnunum arkadaşlar :)
İlk merak edilen patates kızartması dimi :)) Çeşitli usüllerde denedim. 1 kaşık yağ ile evet 1 kg patates kızarıyor bu doğru ilk önce bunu söyliyim. Çıkan sonuç oldukça hafif hatta çok hafif :) İlk önce haşlanmış patatesmi acaba bile diyebiliyorsunuz pişman pişman. Tariflerde 35 dk gibi bir süre veriyordu sonuç bu...
İlk denemeden tatmin olmadığım için 2. denememde süreyi biraz daha uzattım 45-50 dk kadar. Çıkan sonuç çıtır çıtır fresh patatesler. Yine hafif ama daha çıtır çıtır ki bu tadı sevdim mesela.
3. denememde yağ miktarını 2 kaşığa çıkartarak kızarttım yine süreyi uzatarak. Bildiğimiz patates kızartması en alasından :)) Patates kızartmasında alıştığım tadı bırakamam diyenler için :)
Kabak, biber kızartmalarıda enfes çıktı....
En sevdiğim yönü ise en ufak kızartma kokusu yok, diğer fritözler gibi buhar yok, temizlemesi kolay vs vs....
Konudan çıkan ana fikir kesinlikle tavsiye edilir :)))

Gelelim bizim minik dinazor konusuna.....


Minik dinozorumuz ilk çatladığında işte aynen böyle bir görüntüdeydi. Gözler kapalı, eller büzüşmüş gerçek bir miniş gibi yani :)) Suda kaldıkça büyüyor düşüncesi ile geçtiğimiz Cumartesi gününe kadar beklettik minnoşumla sabırla... Dürttük arada ama gelişimine zarar vermedik herhalde hahaaa :)))
Sonuçta 1 karıştan fazla büyümedi dinazorumuz. Silikona benzer bir malzeme ancak bizim için oynamaya çok müsait değil gibi sanki. Biz dinazorlarımızı eğiyoruz, büküyoruz, çeşitli deneylerde kullanıyoruz :)) Çok eğilip bükülmeye pek müsait değil gibi sanki. Ama yumurtanın kırılmasını beklemek, gözlerinin yavaş yavaş açıldığını görmek, kuyruğunun çıkmasını beklemek bizim minnoş için oldukça güzel bir deneyimdi. Herşeyin şıp diye olmadığını anladı en azından :))) Canlı olmadığını anlaması biraz hayal kırıklığı yaratsada minnoşumda yinede sonuçtan memnun. Hatta gizli gizli konuşuyormuş minnoşumla hahahaaaa :)) Aralarında sırmış...

3. konumuz benim koltuk sevdam :)) Yepyeni bir konudur kendileri hahahaaa :))
Hani geçen sene anlatmıştım ya okullar açılırken sınıf temsilciliği-okul aile birliği ne varsa balıklama daldım diye.... Dün okul aile birliği genel kurulumuz vardı haliylede okul aile birliği başkanı seçimleri.... Bızıklasamda koltuğum pek sıcakmışki vazgeçemedim hahaaa :))) Şimdi anlıyorum politikacıları dermişim üstüne bir de...
Amanın ne çok koltuk sevdalısı varmış :) Liste veremezsin diyenler, neden böyle oldu diyenler, komplo var diyenler, çıkıp bu okula kendimi adarım diyenler hahaaa :))) Sonuç: Listemi tüm itirazlara rağmen oylamadan pozitif çıkarttım, başkanlığımı onaylattım, arkadaşlarımı onaylattım tabi bu arada 1 fire verdim ama onuda kazanırız tekrar :)))
Amma velakin biliyorum ki dün fısıltılı konuşmaların tamamında biz vardık.
Ohhhh sefam olsun hahaaaaa :)))

Amma uzun bir post oldu. Sonuna kadar okuyanlara kocaman alkış :)))
Şimdilik bu kadar bizden...
Herkese iyi haftalar diliyorum kocaman öpücüklerle...

5 yorum:

  1. slm..
    size ödülüm var, blogumda. :)

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ediyorum ruşencim :)

    YanıtlaSil
  3. en sevdigin kardisin!29 Ekim 2010 01:21

    Bu kadar ovdugune gore....actifry senin evinde el konulacaklar listemde bas koseye oturdu o zaman!!! Tadini cikariniz zira ben geldikten sonra bir daha cikaramayabilirsiniz efem :))
    opuldunuzzz !

    YanıtlaSil
  4. Bu arada neyi, nasil kaptin pek anlayamasamda yeni makamin hayirli ugurlu olsun :)

    YanıtlaSil
  5. kardiş actifry sana kurban olsun :))
    sınav seni sarsmış anlaşılan, performans kaybın var :)) şu seçim konusundan uzak kalmışsın sen hahaaa :) bilahare anlatırım ben sana konuyu ;)

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)