16 Ocak 2020

2019 un muhasebesini yapalım biraz da / Bizdeki durumlar ve Final


Ocağı neredeyse yarılacağız ama benim 2019 la derdim bitmedi anacım :)))
Hazır mısınız bıtbıtlanmalarımı dinlemeye...

Bu senenin bizim için en önemli olayı LGS sınavıydı....
Aslında bu olayı ayrıca bir yazı konusu yapacaktım sınav bittiğinde ama üşengeçliğimden yapamadım :) Şimdi özetleyeyim biraz...
Bugüne kadar potansiyelini dersler için hiç kullanmayan Oytun evrim geçirdi diyebilirim. Bazı günler 300-400 soruyu bile gördü. Tabi kendiliğinden yapmadı her zamanki gibi. Mutlaka dürtmem gerekti ama bu sefer dürtmelerim sonucuna ulaştı diyebilirim.
Her ikimiz için de durum stresliydi... Altından kalktık şükür...
Neye göre nitelikli olduğunu hala anlayamadığım nitelikli bir liseye yerleşti. Ve fabrika ayarlarına geri döndü hahahaaa :))) Kitapların kapağını açma konusu dürtmeyle bile olmuyor artık... Savaşma halleri yeniden son gaz anlayacağınız bizde...



2019 da çok fazla gezemediğim gibi doğru düzgün tatil de yapamadım. Hafta sonu yazlık kaçamaklarının dışında çok bir aktivite yoktu. İşin garip tarafı öyle gezeyim modunda da değildim. Genelde özlediğim sakin ve huzurlu ortamlardı. Tüm yıl boyunca ucundan ucundan hep o anların peşinde koştum diyebilirim.

2019 da en sık yaptığım yemek çorbaydı sanırım :) Sebze çorbalarına takıldım tüm kış boyunca... Hatta yaza bile sarkıttım önceden hazırlayıp dondurduğum pürelerimle... Bu kış ilk defa deneyip damağımın müptela olduğu balkabağı çorbasıydı... Bu sene de aynı hızla giderim muhtemelen...



2019 da alışveriş yapmayacağım kısıtlamasına sokmuştum kendimi... Elzem ihtiyaçlarımızın dışında da bunu başardım sanırım. Hele kendime bu konuda çok daha gaddardım. Tek lüksüm kitaptı ve aldığım tüm kitaplar mutlaka alınması gerekiyor kategorisindeydi desem de inanmayın :))) Bu konuda engelleyemiyorum kendimi ne yapayım :))



Ağrılarım haricinde sağlık sıkıntım yok sayılırdı... Şükür diyorum... Her şeyin başı sağlık, bunu anlayacak kadar yaş almış bulunmaktayım ;) Tansiyonumla ilgili ufak sorunlarım başladı ki hala hap almamakta diretiyorum. Bakalım ne olacak halimiz kendisiyle...

Şimdi böyle tatlı tatlı sayıyorum ama aslında 2019 benim için çok zor bir yıldı... Hayal kırıklıklarım boldu... Sabrımın bazen de aklımın sınandığı bir yıldı... Düştüğüm ama yine de burnumdan kıl aldırmadığım bir yıl da diyebilirim... Şimdi geriye baktığımda şükür geçti diyebiliyorum, bunun tatmini farklı ruhumda... Peşimden hala sürüklediğim bazı belirsizlikler olsa da çok da umurumda değil şu an. Hallederim pozitifliğindeyim ♥

Evde hali hazırda bekleyen 9465432564321 tane yarım işimin hiçbirisini bitirmedim hahahaaa :)) Üzerine yenilerini eklemeseydim iyiydi ama sanırım birkaç tane eklemiş olabilirim. Hatırlamıyorum, hükümsüzdür :))



Liseli anası oldum, level atladım... Garip bir his bu... Kendimi ilk defa vitrinin üstüne konulmuş bir süs bitkisi gibi hissediyorum bu konuda... Okul hayatı konusunda hiçbir fikrim yok çünkü... Henüz burnumu sokamadım, uzakta durmuyorum, tutuluyorum ahahahaaa :)) Bu konuda hissiyatım ve belirsizliklerim biraz uzun, belki bir ara üşenmezsem yazarım ;)

2019 için bir tanımım daha var... Kabuk yılımdı diyorum ben bu yıla... Oytun'un sınavıyla birlikte çekildiğimiz kabuğumuz galiba yaşam şeklim haline dönüşüyor. Bu konuda çok emin olmasam da kalabalığımı azalttım sanırım. Az insan az dert diye düşünmeye başladım. Halbuki ben çok olmayı severdim... Yaşadığım olumsuzlukların etkisi miydi tam belirleyemiyorum nedenini ama şimdilik daha iyi hissediyorum kendimi...

Genel durum bu şekilde.... Gitti 2019... Sihirli değnekle gelmedi tabi ki bu yıl ama ben kendimle ilgili ümidimi kaybetmedim henüz...
Kaçtım ben...
Hoşça ve dostça kalın ♥





18 yorum:

  1. Bence güzel bir yıl geçirmişsin, en önemlisi sağlık gerisi her şekilde hallolur. Sevgiler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle arkadaşım... Bizden de sevgiler ♥

      Sil
  2. Oytun Çınar'ın iki yıl önden gidişi bakalım biz ne yapacağız, düşününce şimdiden geriyor beni, biz şimdiden dürterek ve zoraki yapıyoruz seneye sıkı çalışması lazım ahhh beni neler bekliyor gerildim yine, neyse 2019 la hesabını da kapattığına göre artık 2020'ye odaklanma vakti :) kasmamak lazım odluğu kadar :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deryacım ümitsiz olma. Oytun 8. sınıfa kadar hep zor bela sıkıştırmayla yaptı her şeyi. Ama 8. sınıf farklıydı. Eminim Çınar'da durumun ciddiyetini kavrayacaktır o seneye geldiğinde.
      Aynen olduğu kadar ;)
      Öpüyorum ♥

      Sil
  3. yeni yıl gönlünce geçsin :)
    iyi kararlar vermişsin, sevgiler...

    YanıtlaSil
  4. O kabuğa çekilme hali, ülke şartlarından ya da astrolojik durumlardan dolayı genel olabilir mi acaba? :) Ben de az insan az dert modundayım ve böyle gideceğine emin gibiyim. Tam da senin dediğin gibi öyle bir insan değildim. Bu biraz iyi biraz korkutucu bir şey. Bakalım.
    Tansiyon ilacında niye diretiyorsun ki? Belli bir yaştan sonra gerekiyor maalesef. Bence ihmâl etme, ne gerek var.
    Lise zamanı pek öyle her şeye karışılmıyor:) Oytun'un moral motivasyonuna dikkat et, destek ol, yine her şeyden haberdar ol ama halledebildiğini kendi halletsin. Hem dinlenmiş olursun okul açısından:) Biz de insanız yahu:)
    Sana çok daha huzurlu bir yıl diliyorum Şebnemcim. Hep mutlu ol, hep gül canım benim. Ve bu sene görüşelim inşallah:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sezer seninle burçdaşız ya, astrolojik etkisi vardır belki. Şimdi sen yazınca mümkün geldi bana :) İlaç içme konusunda ne biliyim terbiye edemiyorum kendimi. Sanki kendi kendine geçecekmiş gibi geliyor. Garip bir psikoloji :/ Ama haklısın tansiyon bu geçer mi hiç...

      Vallahi bizde insanız haklısın. Kaşınıyorum ben galiba bu konuda hahahaaa :))

      Bu sene görüşmek dileğiyle canımcım ♥

      Sil
  5. Ah bu sınavlar bütün dengelerimizi bozdu resmen. Bizde de durum aynı oldu. Ders çalışmayı inatta reddeden Deniz, sınav için sabahın altılarında falan kalkıp test çözdü resmen. Ama girdiği okul itibariyle mi bilemedim derse devam. Bir de üniversite sınavına girecek duble atarlı bir ergenim var ki canımı okuyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizde yatış hali hakim Saadet, allah sonumuzu hayır etsin. Gaza gelemedi belki de :)) Ya da ben uyduruyorumdur şu an :)))

      O duble atarlı ergene çokça başarılar diliyorum, zor işi kıyamam...

      Sil
  6. Kabuk hali mi? ;))))))))))) Sen çooook yaşa e miiiii? ;))))))) Kendi durumumun da ismni öğrenmiş oldum, çok mutluyum şu an ;)))) Bunlar da neymiş kiiii, diyebileceğin zamanlara hazırlansan iyi olur ;)))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahaaa :))) Bak yalnız olmadığımı fark ettim bu yazıyla... Ben de bu sebeple mutlu oldum ;)
      Offfff Ececim yaaaa, bilmediğim şeylerden nefret ediyorum :)))

      Sil
  7. Yine de güzel bir yıl olmuş. Bende tatil yapamadım. Lise ayrı bir konu. Allah herkesin çocuğuna başarı nasip etsin ve çalışma azmi tabii ki de:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Azim en önemlisi ;)
      Bu sene güzel bir tatil yapalım inşallah ♥

      Sil
  8. Kabuk yılım tanımı hoş olmuş. Umarım 2020 yılı senin için aha az stresli ve daha çok gezmeli geçer.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah arkadaşım :) Ümidim bu yönde ;)

      Sil
  9. Geçen sene ben de tatil yapamadım. Gezmeyi zaten sevmeyen eşim bebeğimizi bahane ederek evden çıkmaz oldu. Bu yaz bir yerlere gidebilirim diye umuyorum.

    Kötü geçen senenin iyi ki bitti hissini bilirim. Böyle kötü senelerden sonra güzel bir yıl gelir. Bence 2020 senin için çok güzel olacak. Şule demişti dersin :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ağzından bal damlıyor Şule :)))

      Bol bol gezelim bu yaz inşallah... Güzel günlere ihtiyacımız var ♥

      Sil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)