8 Mayıs 2009

mmmmm pek lezzetliydi...

Dün akşam annem enfes bir çorba yapmıştı. Afiyetle bir çırpıda içtim, sonradan fotoğraf çekmek aklıma geldi ama ne yazıkki çorbamız çoktaaan hakkın rahmetine kavuşmuştu:)))

Et sevenler için ve özellikle çocuklar için oldukça besleyici bir çorba.... Unutmamak için buraya da not ediyim dedim. Bir gün elbet bende denerim :))) Denemek isteyen varsa tarifine buyrun...

Bu arada bu çorba tatarlara özgü bir çorba...

İsmi de SORPA :))

Kuzu kaburgası kemikli şekilde ufak ufak kasaba parçalatılır. (İsteyen kuzu bel, kol ve but kısmından da yapabilirmiş, ustamız öyle bildirdi:)) Kemikli et tencerede kendi yağı ve suyuyla hafifçe kavrulur. Üzerine su eklenir ve kaynatılır. İnce kıyılmış taze soğan, taze nane yaprakları ve kıyılmış taze dereotu da eklenir. Etler pişince başka kapta hazırlanan un, yoğurt ve yumurta sarısı karışımıyla terbiye edilir. Çorbamız servise hazır... Et ve sulu bölüm birlikte servis yapılır ve afiyetle yenir :)))

4 yorum:

  1. Bak simdi yigidi oldur hakkini ver, ne kadar et sevmesemde annosumun sorpa corbasi guzel olur:) Buraya kaydettigin iyi oldu acil kriz aninda hemen basvurulacak bir kaynak olmus:)

    binlerce km oteden sorpanin kokusunu alan kardisin

    YanıtlaSil
  2. seni gidi sorpacı seniiii :)))

    YanıtlaSil
  3. canım çekti yaa (((: bende istiyorum bendee...

    YanıtlaSil
  4. sen gel buraya dayısıda sorpanın alası senin olu haha:)))

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)