10 Mayıs 2012

Amasra notları

Bu sene leyleği hem havada hem yerde gördüğümden galiba hep kısa zamanlı turlardayız :)) Geçtiğimiz haftasonuda Amasra/Safranbolu turundaydık.

Kısa bir zamana çok şey sığdırmaya çalıştık. Çok yorulduk ama tüm yorgunluğumuza değdi...

İşte fotoğraflarla Amasra...



Hala ilçe merkezinden denize girilebiliyor olması çok hoş. Henüz çok kirlenmemiş doğası. Aman kirlenmesin zaten...


Amasra Kalesi


Amasra Kalesinden gözüken Atatürk silueti


Kalenin içinden geçilerek çıkılan Ağlayan Ağaçtan Amasra manzarası...
Ağlayan Ağaç Çay bahçesinin çayı çok lezzetliydi :) Bu arada bir çoğunuz biliyorsunuzdur mutlaka ama ben yeni öğrendim hemen not düşüveriyim buraya...

Bir çok yerde karşımıza çıkan bir ağlayan ağaç meselesi vardır. Bu ağaçlar hakikaten ağlarmı hiç te ağlarken görmedim derken bu iş açığa çıktı nihayet... Bu ağaçlarımız Selvi ağacıymış, denizden ve rutubetten aldığı nemi senede 3-4 kez oda Nisan Mayıs aylarında olurmuş genelde yapraklarından çiseleme, damlama şeklinde yaparmış. Halk arasında buna ağaç ağlaması derlermiş... Öğrendim artık unutmam :)


 En popüler restaurantı, Canlı Balık... Balığı falan boşverin de Amasra Salatası muhteşem... Herçeşit yeşilliğin konulduğu salata yörenin meşhurlarından ve hakda ediyor yani :))


Çekiciler Çarşısı



Tekne Turu mutlaka yapmalısınız. Zira yunuslarla birlikte yol alacaksınız büyük ihtimalle... Tavşan Adası, Dikilitaş ve Amasranın coğrafik yapısını rahatlıkla izleyebileceğiniz 45 dk süren bir tur.





Çakraz köyü sahili... Kumuna bayıldım...
Eminim daha görülecek bir sürü güzelliği vardı Amasranın...
Bir dahaki sefere artık...

12 yorum:

  1. yemek yemediniz mi hiç?

    YanıtlaSil
  2. hypo;
    bir sonraki postta laf atacaktım bu konuya hatta sana ithaf edecektim ama sırası şimdiymiş. Arkadaş bir pastırmalı ekmek dedin bütün safranbolu seferber oldu pastırmalı ekmek diye hahaaa :)) Ama yok pastırmalı ekmek Kastamonu yöresininmiş öyle dediler. Biz Kuyu kebabı ile idare ettik safranboluda. Amasranın da Amasra Salatası pek meşhurmuş ondan yedik ama salatanın fotosunu çekmeyi unutmuşum balıkla hahahaaaa :))
    Şimdi sen ne yapıyorsun bana pastırmalı ekmek borçlanıyorsun. Demiştim bulamazsam gönderirsin diye hahahaaa :))

    YanıtlaSil
  3. yemezlermi ahhh birde facedeki fotoları görsen:))))

    YanıtlaSil
  4. Camdan bakıyorum belki bir leylek görürüm de arkana takılırım, ilk resim bana baya yazı yazdırır cinsten, Çekiciler çarşısı tam karıştırmalık;)

    YanıtlaSil
  5. biz bu sene karadeniz turu düşünüyoruz ama , turlar ikiye ayrılmış, batı ve doğu karadeniz diye. hangisine gideceğimize karar veremedik. görümcem doğuya gidin yaylaları görün diyor. sen batıya gitmişsin fotolar süper. offf

    YanıtlaSil
  6. ama ben salatayı, yemekten sayamıyorum ki.
    safranbolu ile kastamonu arası ne kadar ki?
    bu onların bir ayıbı.
    yapmaları lazımdı. sen de gitseydin ya kastamonu'ya.
    bir daha sefere artık.
    pastırmalı ekmek, sabah yenir.
    gece yedin mi uyuyamazsın.
    bir de sıcak sıcak yenmeli.
    yoksa ben göndermişim ne fayda!
    yani o kadar dolaşıyorsun yemek ile ilgili bir şey bulamadım sayfanda:)
    karnım mı acıktı ne?:)

    YanıtlaSil
  7. yerden uzak;
    bizim leylekleri sanada gönderelim canım benim :)) çok güzel yerlerdi hakikaten. İnsanı ordan oraya sürükleyen çok güzel mekanlar vardı hakikaten...

    YanıtlaSil
  8. nilhan;
    batı karadeniz evet güzel ama doğu karadeniz daha şahaneymiş söylediklerine göre. Fakat oraya daha uzun zaman lazım diyorlar. Eğer vakit konusunda sorununuz yoksa mutlaka doğusuna gidin deri arkadaşım..

    YanıtlaSil
  9. hypo;
    senin karnın acıkmış arkadaşım. Şimdi sen söyleyince baktım arası 110 km.miş. Ama turla gidince pek mümkün olmuyor sağa sola sarkma. Bir dahakine artık :))
    Sen şimdi pastırmalı ekmek göndermemek için bir sürü bahane yarattın ya ne diyim artık :)) Mikrodalga diye bi alet var biz sımsıcak ederdik ekmeği sabah kahvaltısına halbuki :))

    YanıtlaSil
  10. Harika resimler...
    Sevgilerimle...

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)