12 Mayıs 2015

bugün biraz çocukluk anılarına gidelim mi ?


Beterböcek bir çocuk muydum yoksa hakikaten uslu nazenin bir kız mıydım bununla ilgili uzzuuuunnn yuvarlak masa toplantıları yapılabilir... Tartışmaya açık... Ama biliyorum ki sonuç çıkmaz... O yüzden bu konuya girmiyorum... Ben başka konudan bahsedeceğim bugün; kardeşimden....

Annemin  hamileliğini hatırlamıyorum.. Hayal meyal bile değil, hiç hatırlamıyorum...
Tam 7 yaşındaydım... Küçük sarı bir böcekle eve gelişleri dün gibi aklımda ama.... Sapsarı bir kız çocuğu... Hasır bir beşik vardı, tüllü müllü... Onun içine yatırdılar özenle... Saniyesi saniyesine gözümün önünde o an... Yatırır yatırmaz da yatağın altından şile bezi bir elbise çıkarttılar; bak kardeşin sana getirmiş diye.... Anaaaaaaaa elbisenin etiketi var :)))) Asıl önemli olan olay o anda emin olun bu :)))) Konfeksiyon..... Sonradan öğreniyorum ki yine annem dikmiş onu ama uyanık kadın  kendi elbisesinden bir etiket dikmiş :))) O zaman hepimiz saftık, bilirsiniz... Şimdi ki çocuklar olsa dikişlerinden anlar... Ama tabi ki ben anlamadım....

Kardeşim bana konfeksiyon elbise getirmiş, olaya bak... Küçücük boyuyla hemde :))) Bendeki sevinci görmelisiniz...

Sonrası evde ilgi alaka bölündü tabiki... Sürekli ağlayan bir bebek evde... Öyle böyle değil.... Hiç susmuyor nerdeyse.... 1,5 yaşında çok ağlamaktan göbek fıtığı çıkıp ameliyat oldu... Düşünün konunun vahimliğini :))

Ben istemiştim halbuki , çok istemiştim hem de kardeşim olmasını... Sonraki günlerde göz çıkartma eylemlerim olduğu bile söylenir... Ama inanın hatırlamıyorum :))))

Biz evde her zaman bir kedi köpek gibiydik bu sarı keçiyle.... Kıyamam o hep benim peşimde dolanırdı da uyuz olan bendim... Çıkartırdım bir pislik... Onu sinir ederdim :)))

Ne travmalar yaşadı o kız benim yüzümden :)))

Ben lisedeyim düşünün, koca eşşek kadar kız... O daha ilkokulda... Annemiz öğretmen... Sabahtan yada öğleden sonra evde yalnız kalıyoruz... Ben temizlik gibi bir hastalığa tutulmuşum... Hergün yapıyorum.... Hoşuma da gidiyor :) 3 tane kocaman koridorda yeşil yolluğumuz var, süpürsek de çıkmazdı bazı ipler, yapışanlar üstünden... Bende buna hadi otur elinle topla derdim... Çok iyi hatırlıyorum :) Kıyamam tek tek minnacık parmaklarıyla toplardı...
Bir süre sonra ne zaman ben temizlik yapmaya başlasam bu kaybolurdu ortalıktan... İçeri bak, dışarı bak yok... Söylenirdim, bağırırdım kendi kendime bak kaçtı diye... Meğersem ona öyle bir ızdırap gelirmiş ki, salon masasının sandalyelerine yatar saklanırmış.... Bir de üstüne uyuyakalırmış ahahahaaaa :))) Çok sonra fark ettim :))) Vazgeçtim mi peki... Hayır :))))

Benim aksime çok tutumlu bir kızdı mesela... Her pazartesi harçlık alırdık... Benimki 2. gün tamamına ererdi... Sonra onu tırtıklardım :))) Baktı kurtulamıyor anabanka yatırmaya başladı parasını biriktirmek için... Yine yiyemedi kendi parasını kuzum... Bu sefer de anabank yedi ahahahaaaa :)) Allahtan anabank banker kastelli gibi değildi de arada yol-su-elektrik olarak geri dönüyordu :))))

Hiç bir çikolatasını, hiçbir şekerini tam yiyemedi bu sarı keçi, boğazı yoktu zaten... Ucundan ısırır, sonra yerim diye saklardı buzdolabına... Ama evde Şebo faktörü vardı... Kendiminkini yer, birde onunkini yerdim ahahahaaaa :))) Kızamazdı bile kıyamam... Arada arada içli içli ağlardı sadece :)) Annem yetişirdi imdadına hep :))) Babamla bizde gülerdik genelde... Evin şişkosu ben, cılızı hep oydu :)))) Yese çikolatalarını zamanında ne ben şişko ne de o cılız olacaktı :))) Hep ondan ötürü işte :)))

Diyorum ya biz çocukluğumuzda masum değil saftık :)))) Senelerce ben bu sarı keçiyi annemler seni çöp tenekesinden aldı diye kandırmışlığım vardır :))) Ben anneme ikizi kadar benzerdim çünkü, ama o ayrı bir ırk gibiydi sarılığıyla.... Yavrum nasıl içlendiyse senelerce bir gün hastahane de fotoğrafını bulmuş da koştura koştura sevinç nidalarıyla geldi yanıma...
- Baaaaaakkkk, bakkkkk benim fotoğrafım var hastanede... Beni çöpden almamışlar diye... Sonra da aklınca beni üzecek ya; senin fotoğrafın yok asıl, seni almışlar çöpten diye...
O an hala dün gibi gözümün önünde :)))) Bende cevap çoookkk :)))
- Hah dedim tabiki seninle çektirecekler... Seni kandırmaya çalışıyorlar çünkü dedim :)) İnandırıcı olmak için bak ben anneme benziyorum, sen kime benziyorsun ki diye de sabitledim savımı ahahahaaaa :)))
Kötülüğe bak yaaaaa :))))
Sonradan annem öğrendi konuyu, bana güzel bir kalay tabi ki :))))))

O para biriktirir, marka kıyafetler alırdı genç kızlığında.... Ve gözü gibi bakardı kıyafetlerine, ayakkabılarına... Ben zaten savruk.... Marka da giysem aynı, pazardan da giysem aynı... O kadar çok giyerdim ki iki gün sonra cılkı çıkardı :)) Hala da öyleyim zaten :)))
Kilo farkından dolayı kıyafetlerine çok sarkamazdım da ayakkabılarını telef etmişliğim vardır çokca... Hatta bir ara ben zayıfladım galiba, kıyafetlerinden birkaçına girmeyi başardım :))) Sonunda ya patladı ya esnedi ahahahahaaaa :))))

Böyle bir ablaydım ben işte eski zamanlarda :)) Düşman başına değil mi?
Bence de düşman başına :)))))

Hala birbirimize iki zıt karakteriz... Birbirimizle de çok eğleniriz.... Çocukluk savaşımız bitti... Abla/kardeş olmayı öğrendik... Çokça da yer değiştiririz ama... Onun mantığı hep öndedir çünkü, bendeki hayalperestliğe inat :)))






Bugün işte tam 7 yaşımda dün gibi hatırladığım, minicik sapsarı kızın o hasır beşiğe yatırılıp bana konfeksiyon elbise getirdiği gün :)))

Benim abla olduğum gün....
Bu hayatta hiçbir zaman yalnız olmadığımı, olmayacağımı anladığım gün.....
Hani diyorlar ya bugünlerde, "ben en çok anne olayı sevdim" diye...
Ben de evet anne olmayı çok sevdim ama onunla birlikte
"Ben evlat olmayı da, abla olmayı da çok sevdim."
Anneme babama minnettarım bizi büyük bir aile yaptıkları için.... Beni abla yaptıkları için en çok....

Ve kardeşim, karındaşımmmm....
İyi ki doğdun....
İyi ki varsın....
Ve en çok da bugünlerde şükür duamsın...
Oytun'uma kardeş, yoluna yoldaş küçük prensimizi doğuracağın için....
Yanında değilim belki ama yüreğimin yarısı senin yanında...
Seni çok seviyorum :)

Happy Birthday Gökkkkçiiiiii :))))


Not: Buraya günah çıkartmam pişman olduğum anlamına gelmiyor bilesin :)) Yine olsa, yine yaparım :))) Şimdilerde küçük prensimle birlik olup seni nasıl sinir edeceğimin planlarındayım :))) Her geldiğinizde teyyyzeeee diye bacaklarıma yapıştırıp onu sana geri vermeyeceğim bilesin :))))
Yaşasın kötülük ahahahahahhhaaaa :)))

12 yorum:

  1. kardeşinin doğumgününü kutluyorum
    eymirr herkese açık dışarıda park yerine arabanı bırakıp yürüyorsun
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. yazık ama ya bari bi pismanım yapmasaydım tuh keske falan diyeydin :)))) mutlu sağlıklı yılları olur hiç ayrılmazsınız inşallah tek cocuklulara duyrulur kardeş şart ;)

    YanıtlaSil
  3. canım ya nasılda duygulandım yazını okurken kardeş karındaş ne güzel şeyler okurken kendimi kardeşimi abimi buldum ( gerçi bizdeki versiyon biraz daha karate kit modundaydı ) sevgiyle sağlıkla uzun ömürler olsun inşallah...

    YanıtlaSil
  4. Mavi anne;
    Teşekkür ediyorum verdiğin bilgi için :)))

    YanıtlaSil
  5. Gülşah;
    Vallahi pişman değilim :)) Şimdi hatırladıkça gülüyoruz işte :))
    Teşekkür ediyorum güzel dileklerin için...

    YanıtlaSil
  6. Atahan ile hayat;

    ooooowwwww sizde durum haşinmiş :) Olsun ama çocukluğumuzun en güzel anıları bunlar belki de ;)
    Güzel dileğin için teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
  7. Ayy sen ne fenasiiinnnn (derken aslinda, anlattiklarinda kendimi gordugum icin vicdanimi rahatlatiyorum :)
    Gokce'ye yaptiklarini okurken Melek'e yaptiklarimi yasadim an be an:))
    Cookkkk mutlu yillari, yillarin, yillariniz olsun o kocaman musmutlu ailenle. Opuldunuz...

    YanıtlaSil
  8. Ha ha ha, ben de kardeşime seni hastaneden almışlardiye kızdırırdım. Ben evde doğduğum için tuzum kuru tabi. Bir de sigaraya başladım diye korkuturdum. Niyeyse bir panik bir panik. Sonra yok yok merak etme dereim. Hemen akabinde de ama tabi içiyirsam da söyleyecek halim yok diye çocuğu perişan ederdim:-) Bizim de aramızda yedi yaş var. Çok istemiştim abla olmayı, iyi ki de istemişim:-)

    Kardeşine nice güzel yıllar, iyi ki doğmuş :-)

    YanıtlaSil
  9. Mevlüde;
    Ahhh biz ablalar :) Bu kardeşler bir dernek kursalar vallahi hakkımızdan gelirler :)))
    Güzel dilkelerin için koskoca aminnn diyorum
    öpüldün

    YanıtlaSil
  10. Handan;
    Bizim jenerasyonda bir çöplük takıntısı varmış bu kesin :) O sıralarda filmlerde çok oluyordu demekki bu :)))
    Öpüyorum seniii ♥

    YanıtlaSil
  11. Ne güzel anılar değilmi Şebnemcim eminim hep gülümseyerek anımsayacaksınız ikinizde nice yıllar diliyorum kardeşine hep böyle sevimli anılarınız olsun:))çok sevgiler.

    YanıtlaSil
  12. Meltem;
    Çok teşekkür ediyorum Meltemcim.. Çocukluk anıları gibisi yok :)
    Bizden de sana çok sevgiler...

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)