29 Ocak 2018

Bu hafta #4




Güüünnaayyyydddııınnnn ♥

Dünkü güneşli havadan sonra buz gibi bir havaya uyandık burada...
Arabaya binince ohh camım buz tutmamış ne güzel dedim... Bu masum köylü bu kadar mutluluğu kendine çok görecek ya camı temizlemeye karar verdim ve evet silecekleri çalıştırmamla birlikte ön cam buz tuttu 😢😢 Yine bir sürü bekledim araba ısınsın da buz erisin diye :(

Bu hafta annem bende... Oytun henüz tatile girdi bizde, erken kalkıp benimle yollara düşmesin dedik. Mutluyum :) Bu eve geldiğimde sıcacık sofra hazır demek oluyor benim için aynı zamanda ♥ 1 hafta yemek derdine son :)

Geçen hafta her akşam bir şeyler yapmaya çalıştık. Hazırladığım ingilizce kartlar yavaş yavaş işe yaramaya başladı. Sorduklarımı değil ama bana sorduklarını daha çok aklında tutuyor, okudukça bir nevi ezberleme işlemini gerçekleştirmiş oluyor.

Pazar günü Akçay'a kaçtık. Güneşli yerlerde gezip oturunca çok da üşümedik. Oksijen gitti beynimize :))

Pazar günü azıcık kitap okuyabildim şükür ♥ 3 film izledik birlikte... Anneme alt yazı okumak biraz eziyet geldi akşam ama yapacak bir şey yok :) Oscar adaylarında bana eşlik edecekler bu hafta kaçarları yok :)

Süper Loto Erzincan'a çıktı... Tabi ki ben yine oynayamadım :) Erzincan'a gidip ödülden hak istemeyi düşünüyorum. Bak üşengeçliğim yüzünden sen kazandın diye ahahahaaa :))

Bu hafta iki gün misafirim vardı. Biri Oytun'un eski okulundan arkadaşlarıydı. Ergen ergen çok komiktiler. Biri film izlemek istedi, diğeri muhalefet yaptı, oyun dediler, hile yapıyorsun dediler vazgeçtiler, kutu oyununda sen çok yer aldın dediler... 5 ergen ayrı telden çaldı... Bir ara baktım kahkahalara gömülmüşler. Sonra derin sessizlik, telefonlarına dalmışlar... Nasıl bir ruh halidir sizinki demeden edemedim :)))

Bu hafta da böyle geçti anlayacağınız :)


* Geçen haftadan kalan işleri hallet: Gümüş - terzi

* Kitap bitsin bu hafta

* Oytun'un ödevleri dizi dizi, gestapoluk yapmam lazım azıcık.

* Fenden proje yapılması gerekiyormuş,  takım arkadaşıyla bir buluşma ortamı hazırlamam lazım

* Arabayı sanayiye götürmem lazım, benzin göstergesinde sorun var sanırım.

* Bu hafta ay sonu hesaplarını hafta içi kapat ki Cumartesi çalışma

Herkese kolay gelsin, mutlu haftalar ♥



14 yorum:

  1. Dolu dolu geçiyor valla günlerin :) Kolaylıklar olsun :)

    YanıtlaSil
  2. Şebnemcim gözün aydın akşam eve dönüşünde mis gibi hazır yemeklerin tadını çıkar, şimdiden ellerine sağlık anneciğinin, Akçay fotolarını kıskanmıştım zaten instagramdan :) ne iyi etmişsiniz, Oytuna'a iyi tatiller dilerim, dinlensin bolca da eğlensin sonuna kadar haketti :) ingilizce kart fikri çok güzel ilk okuduğumda da yapayım diyordum nasıl bir hangameyse daha elimi süremedim, şöyle böyle dedik tatil geriye saymaya başladı bile biz doyamadık daha ama :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Deryacım, nasıl iyi geldi annemin gelişi anlatamam :)
      Hatta az önce bir mücver fotosu yolladı ki tam efsana :))

      İngilizce kartlar çok iyi oldu Derya, fırsat bulabilirsen mutlaka yap. Oynaması da zevkli oldu. O en çok bana sorup da benim bilemediğim kısımda çok zevkleniyor :))

      Tatilin bir haftası kaldı ve ben de ne çabuk diyorum :)

      Sil
  3. Yanıtlar
    1. Günde 3 film izlediğim de olur ama yok be sefer izlemedim. Cümleyi yanlış kurmuşum :) Bu hafta 3 film izledim :)

      Sil
  4. 3 film çok iyi. Neler izledin ve yorumların neler çok merak ediyorum :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lady Bird'den yazmaya başladım. Sırada The shape of water var.
      Bir de Ezeli Rekabet'i izledim ;)

      Sil
  5. Çocukların ev ödevleri gerek anne, gerek çocuk için zor bir olay, sıkıntılı yaaa:(ben de yeğenlerimden, kızkardeşimden biliyorum. Geçenlerde okudum hangi ülkeydi Finlandiya mı? Danimarka mı? Ev ödevini filan kaldırmış. Darısı başımıza:))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Finlandiyadır muhtemelen Müjde. Eğitimde inanılmaz iyiler çünkü.
      Ve ilk rol modelleri de biziz üstelik. Ne acı şu andaki halimiz.

      Sil
  6. ayy benim bilgisayarım yoktu iki haftadır şimdi okuyorum eski yazıları. Tabu aslında çok basit kalıplar kullanılarak oynanabilir. "It is big/small/red/blue." ya da "have got/has got" ya da "there is..." "there are..." ama çok başlangıç seviyesindeyse sizin yaptığınız gibi ingilizce türkçe kartlarla ilk başta kelime haznesi geliştirilebilir. maalesef zorlanmadan ingilizce öğrenilmiyor:( cümle kurmak zorunda kaçarı yok:( Yine bir şeye ihtiyaç olursa fikir vermeye çalışmak isterim:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki onun açısından sıkıntı yoktu ama benim açımdan çok sıkıntı vardı ahahaaaa :))) Lise seviyesindeki ingilizcemi iyice geriye çekmişim yıllar içerisinde. Teorik bir derece ama pratik yerlerde sürünüyor :)

      İçine dahil olmamın yolu buydu, iyi de hallettik gibi... Çok zevk alıyor beni madara etmekten :))

      Fikirlerini bol bol sömüreceğimden emin olabilirsin ;)

      Sil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)