5 Şubat 2018

Bu hafta #5


Çocuklar okula başladı bugün, ben bile heyecanlıydım :) Kaldığın yerden devam mantığı olsa da başlangıç işte ve bu başlangıçlar beni mutlu edip, heyecanlandırıyor. Bu kızsal bir mevzu sanırım. Bizimki dünden beri Bezgin Bekir modunda dolanıp durdu çünkü. Bugün sabah okula bırakırken kızlar cıvıl cıvıl enerjik oldukları halde erkekler ayaklarını sürüyerek giriyorlardı bahçeden. Ya da cool olmanın temel şartlarından bu ayak sürümek, bilemiyorum... Birileri onlara çok sevimsiz göründüklerini söylese keşke, şöyle bir aydınlansalar :)))

Bu hafta her güne bir etkinlik planımız suya düştü ve biz hiç bir halt işleyemedik. 3 gece misafirim vardı sadece, diğer gecelerde de amaçsız oturumlar hoşumuza gitmiş olacak ki ikimizin de sesi çıkmadı bu konuda :) Annem de bizdeydi, ekmek elden su gölden misali pek rahattım vallahi :))

Oytun ödev rutinini bozup gündüz de aylaklanmış olacak ki, Pazar gününü mecburen ödev günü ilan etmek zorunda kaldı. Bunda anne Şebo olarak oldukça çığırmam sebep olmuş olabilir, bilemiyorum 😂 Sonuç olarak onun da bir Pazarı heba oldu benim de... Dağ bayır gezinmeyi planlıyordum halbuki...

Bu hafta kitabım "Ay Işığı Sokağı" nı bitirdim. Kitabı eline almayınca bitemiyor tabi ki, 1 saatte bitebilecek incelikteydi kitap aslında... Çok sevemedim ben bu kitabı, sebeplerini anlatırım kitabı anlattığım yazıda...

4 film izlemeyi başardım bu hafta; The Post, Battle of the Sexes, Call Me By Your Name ve Three Billboards Outside Ebbing Missouri... Yetiştirebilirsem bu hafta yazılarını da yazacağım inşallah...

Bu hafta sürekli sallandık durduk ofiste.. Böyle baş dönmesi gibi hafif hafif... Elim sürekli son depremleri gösteren sitedeydi.. Depremlerin şiddeti genelde 1-2,5 arası... Nuray'la ikimiz yaşlandıkça hassaslaşıyoruz, taaaa kilometrelerce uzaktaki depremleri hissediyoruz galiba diye gezindik durduk. Ege denizi, Milas, Aydın, Kütahya merkezlilerdi çünkü...  Sallandıkça da birbirimize seslendik, başım mı dönüyor sallanıyor muyuz diye... Bu günde 10-15 kez tekrarlanan bir rutin olmuştu ki tırsmaya başladık ahahaaaaa :) Bu seslenmeler esnasında denk gelen işhanının çaycısı bizi aydınlattı şükür 3. günün sonunda; "Abla deprem olmuyor, köşedeki bina yıkılıyor" diye... Hâlâ gülüyorum hatırladıkça ahahahaaaa :))) 3 bina ötemizde yıkılan bina ama hafif hafif sallıyor demekki bizi de.. Ne yaşlanmışız ne de hassaslaşmışız anlayacağınız 😂😂😂


Aylardır sürünen gümüş mevzuma bu hafta da çözüm bulamadım maalesef. Büyük bir kararlılıkla gittim eski gümüşlerimi verdiğim dükkana, olmadı deyince söylenip alacaktım geri. Ama adam hastalık, ustalık diyerek uzun uzun bir şeyler anlatınca kıyamadım, sen bana haber ver, ikide bir gelmeyeyim buraya bari diyebildim sadece... Ararsa arar, yapacak bir şey yok artık. Soğuk suyumu çoktan hazırlamıştım nasıl olsa...

Bunun dışında da başka bir ekşınımız yok....
Hadi ben listemi de yapayım ve kaçıyım...
Çokça kucaklaşmalı, sevgi dolu bir hafta olsun hepimize ♥





* Terzi, bu sefer Oytun'un pantolonunu da ekle poşete...

* Fen Projesinin raporunu hala buluşup hazırlayamadı iki arkadaş. Proje için vakit var gerçi ama raporun halledilmesi lazım bu hafta...

* Ay hesaplarını kapat artık, Çarşamba son gün...

* Geçmiş olsuna gitmen lazım bu hafta arkadaşına, erteleme...

* Cuma tiyatro var

* Sinemaya da gitsen bu hafta keşke, Cebimdeki Yabancı gösterime girdi...

* Oytun'un saçları kestirilecek, uçları çok kırıldı...

* Gardrobu toparla, yine yığıldı. Düzeltemedin bir türlü...



40 yorum:

  1. Tünaydınnn Can'ım... İyi haftalar, iyi çalışmalar.
    Bu 15 tatil bizim çok durağan geçti, bildiğin çoğunlukla evde pinekledik elbet Umay'ın enerjisi tükendikten sonra :))))))
    O kadar uzunnn zaman oldu ki takılarımı takmayalı.
    Oysaki ne seferdim gümü bilezik, bileklik... şimdiler de küpe bile takmıyorum.....
    Öperim çooookkkkkkk.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sağolasın hayatım :)

      Umay'ın enerjisini çabuk tüketememişsinizdir diye düşünüyorum :)))
      Ben hala seviyorum takı takmayı, ama biraz uzun kalınca üzerimde sıkılıp çantaya atıyorum :)) Sıkıntılı bir kadın oldum vesselam :)

      Ben de öperim ♥

      Sil
  2. Çocukların okula başlamasına ben bile üzüldüm. Sabahın köründe. Biz Ada için 6'da kalkıyoruz, kahvaltısını hazırlayıp biçik gibi de O kalkıyor. Lise bile olsa çok erken bir saat diye düşünüyorum.
    Demek sizin ödeviniz varmış. Bizimkilerin yoktu. Ada çalışsa da Deniz tatilin dibini gördü yani. Pek rahattı...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lise için değil bence kim olursa olsun 6 erken bir saat maalesef :/ Günü aymıyor o saatte insanın.

      Ödevimiz çoktu bizim, her güne 3-5 arasında değişiyordu. Bizim paşa ipin ucunu ikinci hafta kaçırınca eziyete döndü tabiki.

      Deniz'e yaramış bu tatil desene :)

      Sil
  3. o zaman kolay gelsin arkadaşım, iyi haftalar olsun:))

    YanıtlaSil
  4. Cuma akşamı artık plan mlan yok, dağılın dedim bizimkilere, pek üzgün durmuyorlardı :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Belki de çocukların istediği buydu da biz bilemedik Handan :))) Kendi hallerinde mi takılsalardı acep :P

      Sil
  5. Biraz sosyal olayım deyince kitap falan okuyamıyorsun, yok kitap okuyayım deyince de sosyal! Ne yapmak lazım? Herhalde insanı ne mutlu ediyorsa onu yapmak en doğrusu. Tatilden döndük; giderken de naneliydim, dönerken de. Tropik bir adaya muson mevsiminde gitmemekle ilgili bir yazı yazabilirim bloga, ya da yağmurda denize girmenin ne romantik olduğundan bahsederim. :) Hangisini yazayım, ay ne romantik bir tatildi mi diyeyim, nemden yapış yapış oturduk işte olan bu mu diyeyim? Eve gelince mutlu oldum. Onu bunu bilmem de bu tip ada tatillerinde illa ki çok lüks bir otele gideceksin, yoksa gitme! Eve döneyim diye uçak saatine bakarsın sonra. Çok konuştum ama asıl anlatacağım bu değildi aslında. Kuzey, söylene söylene gitti okula. Okul çok sıkıcı, off falan diyordu sabah. Hiç bulaşmadım. Ödevlerini de yapmadı zaten. Oysa yağmur altında denizdeyken bu döneme çok sıkı başlayacağından bahsediyordu. Allah'a değil de babasına havale ettim konuyu. Kahvaltıda işledim adamı usul usul, "derse etki ödecek fen ödevini yapmamış" dedim. Kendileri halletsin artık :)
    hahaha, yaşasın kötülük :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yeminle sesli güldürdün beni ahahaaaaaaa :))

      Bence sen ay ne ormantiktik diye bir giriş yapıp ilk önce bizi çatlat sonra musona girer içimize su dökersin :))) Ben bile senin gidişine heyecanlanmıştım burada, hiç böyle şeyler diyeceğini hayal etmemiştim Özlem. Tırnaklarımı yiyerek bir gezi yazısı okumayı planlıyordum ahahahaaa :)))

      Kuzey'e birisi bunu söylese iyi olacak :)) İpini çekmişsin çoccuğumun :)) En damarından girmişsin bence, güzel taktik ;)

      Seviyorum seni, beni güldürdün ya sen de bolca gül bugün ♥

      Sil
  6. Şebnemcim, yeni öğretim dönemi hastalıksız sağlıklı ve güzel geçsin inşallah, bu yaz Datçada bizde çok endişeliydik depremleri an be an bildiren bir siteden gözümüzü alamamıştık gece uykudan bile uyandım allah korusun korkutucu birşey, hissetmemek elde değil, yeni haftanız güzel olsun öpücükler.... ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnşallah canımcım, sağlıklı ve akıllı geçsin bu dönemi çocuklarımızın ;)

      Deprem kötü, ihtimali bile insanı geriyor maalesef. Ama gel gelelim deprem bölgesi bir memlekette yaşıyoruz. Siz biraz daha şanslısınız ama Ankara'da. 3. bölge diye biliyorum orayı, yanlış bilmiyorsam.

      Güzel haftalarımız olsun birlikte ♥

      Sil
  7. Blogu yeni ve geç keşfetmişim :) Ben de geçen sene Romanya'daki depremi hissedecek kadar hassastım, yazının o kısmına çok güldüm.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Seninki de baya iyiymiş ahahaaa :))

      Hoşgeldin bu arada.

      Sil
  8. Benimki sabah pek hevesliydi ancak kendisini tanıyorsam çok uzun sürmemiştir ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahaaa :)
      En azından sabah seni mutlu etmiş o hevesli haliyle ama ;)

      Sil
  9. Şebo'cuğum öncelikle depremler için çok geçmiş olsun, çok korkarım ben Allah korusun ülkemizin her yerini çünkü neredeyse deprem risksiz yerimiz yok:(((bende resmen fobi derecesinde:(((yeni okul yılı hayırlı, uğurlu olsun. 3 bilbord' lu filmi çok merak ediyorum. Kolay gelsin, eline sağlık canım,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Müjdecim deprem olmadı kuzum, ben yan binanın yıkımından dolayı sallanıyormuşum. Sanırım yanlış anlattım.
      Allah hepimizi korusun, deprem feci :/

      Teşekkür ederim arkadaşım ♥

      Sil
  10. ben de Ayaz daki depresyona anlam verememistim, ne cok ozlerdim ben okulu tatildeyken.. kiz - erkek farki olabilir tabii bir aydinlanma yasadim birden :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Okulu özlemese bile arkadaşlarını özlemez mi insan diye şaşırıyorum ben de her seferinde. Ama erkekler böyle işte :)) Kafalar farklı çalışıyor :)))
      Aydınlanma yaşamana sevindim ahaha :))

      Sil
  11. Yeni yarı yılda çocuklara başarılar, velilere kolaylıklar dilerim :)))

    Trafik de yarı yıl tatilinden çıktı bugün :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkürler :)

      Trafik burada bile feciydi ki büyük şehirleri düşünemiyorum bile.

      Sil
  12. aaa sallandık mı aaa bilmiyodum yaa. battle of sexes izlicem güzel miydi. şeyp of water da izlicem işallah önce yazdığın :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok sallanmadık deep, ben yanlış anlatarak yanlış abir anlamaya sebep oldum sanırım.

      İkisini de izle sen ama asıl Three billboardı izle ;)

      Sil
  13. Deprem sarsıntısını keyifle okudum hatta olursa kesin duymam diye hayıflandım:)
    Üç bina değil yan binayı yıksalar da duymam her halde, Allah korusun da.
    Meşguliyetlerin çokmuş kolay gelsin sana Şebnem.
    Oytun'un Pazar gününü ödev yaparak geçirmesine üzüldüm. Umarım önümüzdeki Pazar geçen günlerin acısını çıkarırsınız:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. ahahahaaa :)
      Bence de duymazsın :) Genciz biz daha, öyle çok hassaslaşmadık di mi ama :)) Boşuna hüsnü kuruntu yapmışız biz sadece :)

      Son dakikaya bırakmak konusunda Oytun'un üzerine yoktur Mukaddes Hanımcım. O sebeple ne çıkarsa bahtımıza takılıyoruz çoğunlukla onunla :)

      Teşekkür ederim ♥

      Sil
  14. Valla bugün benim de ayaklar sürüklendi. Keşke bir hafta daha tatil olsaydı dedim. Sömestrdan hiçbir şey anlamadım ben :-((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kimse anlamadı sanırım Şule :/
      Dayanın az kaldı okulun bitmesine ;)

      Sil
  15. Tatillerde bazen öyle boş boş takılmak da iyidir. İhtiyacınız varmış demek ki:)
    Haydi ikinci yarı yıl hayırlı uğurlu olsun, kolay gelsin:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Feci ihtiyacımız varmış Sezer. Ben neden her gün bir etkinlik diye kendimi kastıysam zaten :)
      Yapıyorum arada böyle şeyler ;)

      Sil
  16. Öncelikle çok geçmiş olsun Şebocuğum. Bu kadarla kalsın bu deprem olayları. Ayrıca yazının ilk başlarını okurken "aslında yok birbirimizden farkımız" diye düşündüm. Benim oğlan da homurdana homurdana gitti dün sabah. Son gün ödev yapmalar, mızıldanmalar falan hep aynı:))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Deprem aman olmasın, allah korusun Kadriye hepimizi.

      Erkek çocukları sanırım hep böyle, adamlar sıkıya girmeyi sevmiyorlar. Hep onlar kendi halimizde takılalım modundalar sanırım.

      Hepimize kolay gele bacım ♥

      Sil
  17. "Büyümek" söyler ve o zaman aydınlanırlar, tabii zaman biraz geçmiş olur... Neyse ki bina yıkıldığını öğrenmişsiniz, çünkü çok depreme maruz kalınca olmayan sarsıntıları bile duymaya başlayabiliyor insan. Neşeli sevgilerle :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aman aydınlansınlar da sevgili koleksiyoncum, geçine de razıyım :))

      Eğer bina yıkıldığından dolayı olduğunu öğrenmeseydik, oprtalığı baya yaygaraya verirdik biz :) Beterinden korusun diyorum...

      Neşeli sevgiler :)

      Sil
  18. Sevgili Yurdagülcüm;

    Sabah yorumları yayınlayayım derken bir grup mesajı yanlışlıkla sildim. Ve senin yorumunda vardı arasında onların.

    Kucaklaşmak uzak doğu felsefesine göre ömrü uzatıyor demişsin yorumunda. O zaman bol bol kucaklaşalım biz bu yıl diyroum ben de ♥

    YanıtlaSil
  19. Sevgili Arif;

    Senin yorumunu da silmişim maalesef yanlışlıkla:/
    Kusura bakmayın ne olur ♥

    YanıtlaSil
  20. Ay ilahi Şebo :)) Ben de dedim "1.5 şiddetindeki depremi nasıl hissediyor" :))

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)