26 Mart 2020

corona günlerinden merhaba...


Uzun süredir uğramıyorum buraya... Belli bir sebebi yok.. İçimden gelmedi yazmak, okumak...
Psikolojimi korumaya çalışıyorum, çok başarılı olamasam da deniyorum...

İlk vakanın ortaya çıkmasıyla birlikte bizim ailenin endişe katsayısı yükselmeye başladı. Annem kardeşimin yanına gitmişti ve Mart sonu gelmesi planlanmıştı. Türkiye'deki durumun başlamasıyla Amerika'da da aynı durumun başlaması paralel zamanlarda oldu. Annemin biletini öne mi alsak yoksa kalış süresini uzatsak mı çok kararsız kaldık.  İlk önce kalması yönünde yoğunlaştık. Ancak annemin şeker-tansiyon vb ilaçlarıyla ilgili sıkıntı yaşayacağımızı fark edince süreci öne almaya karar verdik ki teker teker ülkelere kapılarımızı kapatmaya başlamıştık bu süreçte ülke olarak... Amerika ile uçuşlarımızda allahtan sorun yaşanmadan annemi sağ salim getirdik Türkiye'ye... Ben çok korumalı olarak karşıladım onu İzmir havalimanından... Birbirimize temas etmeyi bırak, çok yakınlaşmadık bile... Gerekli olan tüm önlemleri alarak onu evine bırakıp karantinaya aldıktan sonra ben de kendimi kısmi bir karantinaya aldım... Şükür bugün 7. günümüz bitti... Süreci bu açıdan atlattığımızı düşünüyorum ama tabi ki evden çıkmamaya devam...

Bu işin ciddi yönüydü... Şimdi biraz da gülümseteyim sizi...

Annemi havaalanından kendimce olağanüstü önlemlerle aldım dedim ya, sanırım biraz abarttım bu konuda... Kıyamam kuzum zaten sık sık eldivenini maskesini değiştirerek geldi yol boyunca. Son uçaktan inmeden de üzerini değiştirmiş aslında ama ben havaalanının kapısında onu karşıladığımda bir süre beklettim önce. Valizlerini eşyalarını sirkeli sularla, domestoslu mendillerle silerek yerleştirdim arabaya... Beni de mi sileceksin diye dalga geçiyordu ki evet başına geldi :))) Yanıma yedek kıyafet almıştım. Kadını havaalanı kapısının önünde bir güzelim soyundurdum. Fısfıslı bir şişeye koyduğum sirkeli suyu kadının üzerine boca ettim ve güzelce silip yeni kıyafetlerini giydirip arabaya öyle oturttum... Tüm millet işi gücü bıraktı bizi seyretti ve ben gizli çekimle bizi çekmelerinden korktum o an  sadece :)))) Hala sosyal medyada yayılmadığına göre asayiş berkemal :)))



Yurtdışından gelenlere nasıl davranıyorlar kısmına bizzat şahitlik ettiklerimi de anlatayım biraz. Havaalanı sürekli dezenfekte ediliyor, bu konuda herhangi bir sıkıntı gözükmüyor. Sınırlarımızı kapadığımız ülkelerden gelenleri karantinaya alıyormuşuz, havaalanındaki görevlilerin söylediği bu. Ancak annem gibi serbest uçuş olan ülkelerden gelen yolculara böyle bir uygulama yok. Ateşi ölçülmüş, birkaç soru sorulmuş ve 14 gün evde kalması gerektiği anlatılmış o kadar. Evet biz bu konuya harfiyen uyduk ama uymamak da tamamen kişinin tercihi gibi ucu açık bir konumda. Neden derseniz sadece annemi sağlık ocağından aile hekimi arıyor, ona ulaşamazlarsa beni arıyorlar. İkimizin de aile hekiminin aynı kişi olmasından kaynaklanıyor bu durum. Anneme belirtilerle ilgili sorular soruyorlar, evde kalması gerektiğini hatırlatıyorlar ama evdeyim diyip de dışarı çıkıyorsan diyorum ya tamamen kendi vicdanında bu iş kişinin... Şüphe duydukları bazı kişileri görüntülü arayıp kontrol ediyorlarmış aile hekimizin söylediğine göre ama ne kadar caydırıcı olunabilir bu konuda tam muamma... Benim yorumlamama göre bu işin uygulanabilirliği kişisel bilinçten geçiyor sadece...

Bunun dışında hayatımda neler oluyor peki... Sevindirici olarak 7 gündür evden çalışıyorum. Bu benim için çok büyük bir şükür kaynağı... Dışarıya çıkmak zorunda olan onca insanın psikolojisini düşünemiyorum bile... İşe gittiğim süreç içerisinde her akşam psikolojik olarak boğazım ağrıdı benim... Nasıl bir beyin gücüm varsa artık. :\

Önümüzdeki hafta da evden çalışmaya devam etme kararı aldık bugün. Ama ondan sonraki hafta ne olur hiç bilemiyorum. Salgın kaygısının yanında maddi kaygılar da var hayatımda çünkü... Evden çalışmak nakit akışımızı sağlamıyor ne yazık ki... Bu dönemde sigortacılara rağbet yok... İnsanlar boğaz ve sağlık derdinde haklı olarak... Geciktirebilecekleri, erteleyebilecekleri maddelerin başında geliyor bizim sektör.... Kısmet diyoruz artık...

Evde olmak, evden çıkmamakla ilgili bir sıkıntım yok henüz... Kendimi oyalıyorum... Aslında bu süreç bol bol kitap okuyabilmek için çok elverişli ama çoğunlukla kendimi kitaba veremiyorum... Bol bol arkadaşlarımla görüntülü konuşuyorum, pozitiflik yüklemeye çalışıyorum kendime...

Film seyredip kafamı dağıtayım diyorum ama onda da çok başarılı değilim. Dün Şahsiyet'i izlemeye başladım gerçi ama sadece bir bölüm izledim ve bıraktım dizi hoşuma gitmesine rağmen...

Elim sirkeli sudan çıkmıyor. Twitter da gezinmekten kendimi alamıyorum. Balkonda kahve içmeye başlamıştım ki iki gündür havalar kötü balkona çıkamıyorum derken bizde günlük seyir böyle ilerliyor işte...

Benden haberler şimdilik bu kadar... En yakın zamanda tekrar görüşmek üzere...

Akıl ve beden sağlığımızı koruyabildiğimiz günler diliyorum şimdilik herkese... Uzaktan uzaktan öpüldünüz ♥






38 yorum:

  1. rüzgarlı havada dışarıda durmayın diyorlar şebnem. Dikkat edin kendinize...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyarın için teşekkürler. Sen de dikkat et kendine canım ♥

      Sil
  2. Sanırım bugün paltomu, botumu giyip balkona çıkacağım Şebo, hem de dışarı çıkıyormuşum gibi hissederim, iyi gelir :D

    Videoya kaydedilip yayınlanmadıysa cidden insanlar şaşkınlıktan bakakalmışlar demektir :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahaaaa :)) Bugün ben de öyle yaptım Handanım :)
      Soğuk hava bir iyi geldi ki sorma ;)

      Sil
  3. Şebnemcim, sesini duymak gibi oldu satırlarını okumak iyi geldi, şükür annen de gelmiş ve evinde, senden daha farklı birşey yapmazdım diye düşündüm havaalanı çıkışı :) emniyeti elden bırakmamak gerek. Dilerim bilinçli kimseler ağırlıktayızdır çünkü olay olukça ciddi, bizde epey endileşiyiz özellikle dışarıya çıkmak gerekiyorsa, şimdi okumada dinlemede biraz çektim kendimi evet öğrenmek de önemliydi ama baktım her belirtiyi hissediyorum kısa son durum bakıp kapatıyorum artık. Sirkeler, antibakteriyel yağlar vs bizde de yoğun kullanımda, dileğim sonraki günlere dair bir cevap, ne olacak ne kadar zaman bilememek çok kötü. Bildiğin bir felaketin tam ortasındayız, bazen kafam allak bullak oluyor, hep okurduk veya izlerdik bizzat yaşıyoruz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kendimi bir korku tünelinden geçiyormuş gibi hissediyorum. Çok değil bundan 1 ay önce böyle bir şey yaşayacaksın deselerdi hadi canım çok film izliyorsun sen galiba derdim. 100 yılda br denk gelebilecek bir olay diyorlar insanlar, o da bizim neslimize denk geldi :\
      Artık bende azaltmaya çalışıyorum bilgi akışını, olumsuz etkileniyorum çünkü. Geleceğe bakarak değil anda kalmaya çalışmak en hayırlısı galiba bizim için.

      Çokça öpüyorum canım ♥

      Sil
  4. Neredeyse hiç dışarı çıkmıyorum.... market alışverişini 1 haftalık gibi düşünerek yapıyoruz..
    akıl sağlığımıza gelrsek,şimdilik soğuk kanlıyım ama bu günler bitince ruhen nasıl olucam kestiremiyorum canım.
    Uzaktan öpüyorum seni, kahveli günlerde görüşmek üzere :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Değişime uğrayacağımız, bakışımızı değiştireceğimiz kesin. Ve bir çoğumuz bazı takıntılara sahip olacağız sanırım. Şu günleri hayırlısıyla atlatmak tek ümidim ve duam Gülşahcım.
      Ben de seni uzaktan uzaktan öpüyorum ♥

      Sil
  5. Anneni çitilemediğine sevindim valla :)
    Bu süreçte beden ve ruh sağlığımızı korumamız lazım. Ama dediğin gibi kitap okumak da dizi izlemek de zor oluyor, uzun süre konsantre olamıyoruz hiçbir şeye.
    Yeniden güzel günler görmek dileğiyle...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet konsantre olamıyorum ben de... İnşallah çok yakında olduğunu ümit ediyorum o güzel günlerin.

      Hoşgeldin yeniden bu arada ♥

      Sil
  6. hepimiz de aynı durum gerçekten,anneni havaalanında alış olayını gözümde canlandırmaya çalıştım da bayağı komedilik bir durum canlandı gözümde:)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bazen trajik olaylar komedilere sebep olabiliyor ;)

      Sil
  7. Allah seni yaaa iyi abartmışsın vallaaaaa :)

    YanıtlaSil
  8. feriha hanım yeni bölüm geldiiii :)

    YanıtlaSil
  9. Sevgili Şebnem,
    Gözün aydın annene kavuştuğunuz için, umarım 14 günlük süre hiç bir sıkıntı olmadan geçer gider. Büyüklerimizi korumak, hepimiz için hassas konu.
    Bu süreçte hepimiz ufak tefek takıntılar geliştiriyoruz, ister istemez. Her şeyin sonunda gülerek hatırlayacağımız zamanlar olsun, umarım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim ♥
      Umut ediyorum çok yakın zamanda vay corona sen nasıl bişeydin diyerek güleceğimiz günler en kısa zamanda gelsin. Sevgilerimi gönderiyorum size :)

      Sil
  10. Cok alemsin ya,canim annen! ben de zor okuyorum su ara,ben de bir asagi bir yukari.daha neler olacak diye bekliyorum,her gun bir sey degisiyor.Iyi gunler yakindir dilerim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sen de evde sin sanırım bu hafta ve iyisin değil mi?
      Ziyarete gelemedim seni ama merak ettim seni. Geleceğim ilk fırsatta ♥

      Sil
  11. Çok olağan dışı günler geçiriyoruz. Hastalanmamak için çalışıyoruz ama ruh sağlığımızı korumak da ekstra çaba istiyor. Üstelik daha sürecin başındayız. Allah hepimize kolaylık versin. Ben kitap, dizi, film ve blog arasında zaman geçiriyorum. Kafamı dağıtmama yardımcı oluyorlar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Uyumak ve bugünleri rüya olarak hatırlamak istiyorum Şule. Geçecek inşallah ♥

      Sil
  12. Kolay gelsin. Özellikle serbest çalışanlar için zor bir dönem. Evde olmak gerekliliği ile para kazanma zorunluluğu çatışıyor pek çok kişi için. Ben de senin gibiyim kitap konusunda. Hiç olmadığı kadar az okuyorum. Aklım nette. Ne oldu, yeni bir gelişme var mı gidip gidip telefona bakıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bu hafta kendime yasaklar koydum ama bakalım ne kadar uyabileceğim. Okudukça endişe katsayım çoğalıyor :\

      Sil
  13. Kitaplara bu aralar ben de yoğunlaşamadım ama bir an önce yoğunlaşmak dileğiyle :). Tam da internete yayılacak bir olaymış, belki çıkar daha, ahaha :).

    Yeni bir meydan okuma başlattım, şarkılı siz de davetlisiniz, haberiniz olsun efenim :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahaaa :) Çıkmaz artık inşallah maşallah ;)

      aaa hemen bakayım canımcım, fark etmedim :)

      Sil
  14. Annenizle ilgili kısım eğlenceliydi gerçekten. :))
    Hepimiz için zor ve yıpratıcı bir dönem gerçekten. Allah yardımcımız olsun. Bir an önce geçsin gitsin şu meret..

    YanıtlaSil
  15. Allah hepimize yardım etsin. Kişisel bilinç çok önemli. Pozitif kalalım ve olacaklara göre hayatı devam ettirelim. Sağlıklı kal canım 😍

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pozitif kalmamız önemli haklısın
      inşallah atlatacağız bu günleri de ♥

      Sil
  16. Ah Şebnemcim, nasıl zor günler. İşin ekonomik kısmı ayrı muamma. Dilerim en az hasarla atlatılır. Hiç değilse anneni sağ salim getirtebilmişsiniz. Buna sevindim.
    Kendine iyi bak, sağlıkla kal Şebnemcim.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesin hasar alacağız Sezercim ama hasarı aza indirgemeye çalışıyoruz hepimiz sanırım. Allah sonumuzu hayır etsin inşallah.

      Annem gelince ve de şu ana kadar sorun çıkmaması evet bizim en büyük mutluluk sebebimiz. Teşekkürler canım ♥

      Sil
  17. Ben de kendimi karantinaya aldım.İskenderun'dan döndüğümden beri yaklaşık iki haftadır karantinadayım.İki sokak ötedeki ablamın yaş gününü bile kutlayamadık bu zorlu günlerde:( Dilerim bu günler geçer ve dersimizi alıp yolumuza devam ederiz...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Dersimizi çoğumuz alacağız diye düşünüyorum Yurdagül... Almayanlarımız da olacak ama... Sanki kutuplaşmanın en kötüsünü bu şekilde yaşayacağız gibi geliyor bana...

      Sil
  18. kirke, kişisel gelişim değil ki, fantastik edebiyat, zeus filan var, nymph'ler kirkeler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Nerden aklımda kalmış kişisel gelişim diye....
      Bak şaşırdım şimdi..

      Sil
  19. Sirke kokusundan nefret ederdim ama şimdi o kadar alıştım ki. Asıl bundan sonrasını düşünüyorum. Her şey yolunda gitmeye başladığında da böyle her şeyi durmadan sirkeli sularla yıkayacak mıyız? Umarım eski halimize dönebiliriz.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Muhtemelen alışkanlıklarımız da kendimiz gibi bir değişime uğrayacak ama ben markete gitmekten nefret etmek istemiyorum hahahaaa :)) Eğer bu silme bekletme işi devam ederse nefrete edeceğim kesin :))

      Sil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)