22 Ocak 2024

hellöööööööö :)


Haftaya aşırı yorgun bir şekilde başlıyorum ancak depresif değilim şükür...
Cumartesi günleri yeniden çalışmaya başladım ve dolayısıyla evdeki işleri yetiştirmek için Pazar günleri motor takıyorum bünyeye... Akşam saat 9,30 gibi pilim bitmişti artık, duşa  bile zor girdim 😭

***************

Dün Oytun'un direksiyon sınavı vardı... Geçer mi kalır mı diye bir merakla beklerken bir ağaç dibinde, karşıdan koşarak geldi 💪 Evet artık o ehliyetli bir vatandaş... Bundan sonra arabanın anahtarını nereye saklarsın artık diye benimle dalga geçiyor serseri :)) Ne saklayacağım be yaaaa dedim ama saklayabilme potansiyelim de yok değil hani :)) Araba kapışma maceralarımız başlıyor yakında sanırım...

****************

Bu sene yeni yıl kararları aldım yine bir sürü... 
İlk aylar düzenli olarak uyguladığım ama sonra yan yattı çamura battı bahanelerimle yapmadığım bir sürü madde ehehehhheeeee :))

Bu maddelerden biri de instada "ay ben bunu yaparım" diye kaydettiğim ve bir türlü uygulamaya koymadığım şeylerden seçtiğim bir tanesini her ay denemek... İlkini denedim ve gayet de başarılı bir salata oldu... 


Görüntüsü bile tam ağız sulandırmalık oldu ♥

1 dilim balkabağı, 1 tane pancar ve 1 tane soğanı kuşbaşı doğrayarak tuz, kekik, az pul biber ve biraz zeytinyağıyla karıştırıp fırına verdim.
Fırından çıkıp biraz soğuyunca içine 1 kase haşlanmış nohut ve yarım demet doğradığım maydanozu ekledim.
Sosu da; zeytinyağı, nar ekşisi, tuz, 1 yemek kaşığı sumak ve 1 limon suyunu karıştırarak hazırladım. (Ben sumak severim, o sebeple tarife göre miktarını çoğalttım)
Hoppp sosu dök, hepsini harmanla ve afiyetle ye.....
Ben çok sevdim, uygulaması da çok kolay oldu.
Deneyin derim...

Tarif buradan tıktık


*******************

Bir de bak bir haşlama aparatı tavsiye edeyim... Hoş mutlaka biliyorsunuzdur gerçi ama ben yeni alıp denedim... Kendisiyle aşk yaşıyorum diyebilirim...


Evimin yeni gelini olur kendisi :)))
Her hafta kendisiyle hunharca brokoli, karnabahar, pancar, bilumum sebze haşlıyorum ve daha önce neden almamışım diye hayıflanıyorum vallahi :)) 

Benden bu haftalık bu kadar :))
Mutlu haftalar diliyorum hepinize...




22 yorum:

  1. Ben de bu haşlama aparatını yeni aldım, bence de şahane bir şey :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Daha önce kendisiyle bir mesai içerisine girmediğim için bin pişmanım :))

      Sil
  2. Balkabağı nasıl bir tat verir salatada bilemedim...
    Pancar için denemek lazım sağol paylaşım için.
    Kazasız belasız günler dilerim şebnem...
    Sevgiler,

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben balkabağının çorbasını da çok sık yaptığım için tadını çok yadırgamadım Özlemcim. Tuz, ekşi o tatlı tadını alıyor. Denersen ses ver mutlaka, beğenecek misin merak ettim :)

      İyi haftalar ♥

      Sil
  3. Bu mevsimde balkabağını nerden bulayım (burada sonbaharda bile olmuyor o dışı yeşil bildiğimiz anca hokkaido vs oluyor sonbaharda) ama tarif ağzımı sulandırınca dedim ki acaba tatlı patatesle de olur mu ki bu? :) Deneyince haber vereyim :)
    Pancara beyaz peynir de aşırı yakışıyor...
    Haşlama kabını anlayamadım, kalın delikli metal süzgeçten farkı nedir?!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tatlı patatesle de olabilir bence :) Bence de sence derdik gençliğimizde ahahahaa :) bak şimdi o geldi aklıma :)

      Pancar beyaz peynir ikilisini de deneyeyim en kısa zamanda. Merak ettim

      Kalın delikli metal süzgeçten çok da farkı yok evet ama bunun altında kısa ayakları var, suya değmiyor tencerede, buharla pişiyor. Bir de şu yan yüzeyi akordeon gibi açılıp kapandığı için her tencereye uyuyor. Yoksa delikli metal süzgeçte aynı mantık. Bir de benim öyle süzgecim yok :))) O sebeple bana yılın buluşu hissiyatı veriyor kullanırken :))

      Sil
    2. Aaaa çok mantıklı, buharla pişmesi ayrıca hoşuma gitti çünkü haşladığında vitaminler ölüyor! Tanımadan sevdim kendisini :))
      Haşlanmış nohut, biraz maydonoz, dereotu, nane, kırmızı pancar (sirkeli olan daha iyi oluyor hafif tuzlu), beyaz peynir ufalanmış, biraz da zeytinyağı, ahhhhh bayılırım!

      Sil
    3. Bak benim de ağzım sulandı :)

      Sil
  4. Ay bu aparat icat edilmiş en iyi şey. Ayıla bayıla, övgüler sıralaya sıralaya kullanıyorum ama bak pancarı hiç bunda denememiştim, tez vakitte yapıla dedim kendime:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Pancar inanılmaz lezzetli oluyor Sevda, rengi de kıpkırmızı çıkıyor üstelik ;)
      Bazen üşenmezsem hafif zeytinyağı ve tuzla karıştırıp koyuyorum. Aklında bulunsun ;)

      Sil
  5. Gelişmelerin tümü harika!
    O cici aparatı daha evvel görmeyen ben 🥳

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben de yeni fark edenlerdenim zaten :))
      Teşekkürler ♥

      Sil
  6. O buhar aparatını yıllardır kullanıyorum Dyson süpürgeden sonra asrın icadı :))) Salata iyiymiş doğum günümde yapayım. Bu yıl menüm zepze ağıriıklı olacak, hamurla uğraşamam, yorulunca belim tutuyor, şu aralar berbat durumdayım. Oytun Beyin ehliyeti hayırlı olsun, kazasız, sıkıntısız kullansın inşallah. Yarın Oscar adayları açıklanacak di mi. sıvayalım kolları :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçmiş olsun Nurşen ablacım, yormaman lazım kendini.. Ah yakın olaydık keşke de ben sana envai çeşitte sebzeli mezeler, salatalar hazırlayaydım ♥

      Çok heyecanlıyım adaylar için, bugün açıklanacak tam liste :) Bakalım hangilerini bulup izleyebileceğiz seninle. Takipte kalalım ;)

      Kocaman öpüyorum seni ♥

      Sil
  7. O aparat yirmi yıldır benimle, buharda pişirme tencereleri gibi şeylere bakıp bakıp niye ki deyip dururum hep, çok kullanışlı , başka hiçbir şeye ihtiyaç olmuyor. Yalnız akrnıbaharı buharda pişirmek yerine fırına atmaya başladım, kıvamı daha güzel oluyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben yeni keşfediyorum Handan daha ve onsuz geçen yıllarıma acıdım :)) Ne eziyet çekmişim :))
      Karnabaharı fırında soslu ve bol baharatlı denedim bir kaç kez... Gerçekten fırında ayrı güzel oluyor ♥

      Sil
  8. Bende de var bu aparattan ama sor bakalım kaç defa kullandın da sağlıklı yemek yedin diye :) afiyet şeker olsun sana şebocum
    çocuğunun araba kullanmaya başlaması çok heyecan verici değil mi? ben bir okumayı söktüğünde bir de araba kullanmaya başladığında çok heyecanlanmıştım :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Elini bir alıştırsan Şulecim inan vazgeçemeyeceksin. İleri düzeyde karaciğer yağlanması dediler geçen gün, gel de sağlıklı beslenmeye başlama :)))

      Ay hakikaten çok heyecanlıyım bu konuda. Ne ara büyüdüler de yanlarına analarını alıyor bu bebeler şaşkınım :)) Bizimkiyle bu hafta kenardan kenardan turlamalara başlayacağız bu hafta, malum pekiştirmesi lazım.
      Öpüyorum seni ♥

      Sil
  9. Hayırlı olsun ehliyet. Ada da Eylülde aldı ama çok işe yarıyor evde birkaç kişide ehliyet olması 🤭

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Biz daha tam keyfini süremedik ama insan kendini daha garantide hissediyor :)

      Sil
  10. Oyy! Büyümüş de ehliyet bile almış. Zaman nasıl geçiyor böyle?
    Hayırlı uğurlu olsun, güzel güzel gezsin:)
    Öpüyorum Şebnemcim...

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)