26 Ekim 2017

Kültür Sanat Mevsimi - 2017 / #4


Etkinliğimizin bir maddesinde bir TV yada internet dizisi izle olunca bu yazı da şart oldu... Kısa kısa bir şeyler geveleyeceğim işte :))

Bu sene henüz TV yasağına başlamadım. Malum dolap düzenlemece, ütü, çamaşır, fazlalıklardan kurtulma ayı ilan ettiğim için Ekim ayını, TV her daim zaplanmakta bizim evde şimdilerde. Dolayısı ile bu aralar her dizi ile ilgili bir fikrim oluştu. Şu dolap düzenlemeceler bitsin ilk işim bir iki dizi belirleyip geri kalan zamanda TV açmamak olacak. Geçen sene bunu çok güzel uygulamıştım ve o zaman öldürme kutusuna takılmayınca bir sürü zamanım kalmıştı kendime ayıracak.

Başlayalım o zaman diziler hakkındaki gıybetimize;


Dün akşam final yaptı ve peşpeşe evlilik teklifleri, duygusal replikleri ile son dönemdeki saçmalamalarını tatlıya bağladı...
Bak ben size söyleyeyim bu diziler hortlattı abuk subuk evlenme tekliflerini. Geçen internette gezinirken rastladım bir tanesine muhteşem evlilik teklifi diye. Çift yemek yiyor bir restorantta, polisler basıyor çocuğu tutukluyorlar. Kız salya sümük... Bir sürü aksiyon dolu laf, çocuğu götürüyorlar. Kız ben de geleceğim, götürmeyin diye ağlıyor... Oğlan ağır abi havalarında sen kal bir şey olmaz bana diyor. Kızı uzun süre ağlattıktan sonra evlenme teklifi ediyor :) Pehhhhh... Uzak dur kızım dedim ama laftan anlamadı kız işte :))))

Bak abuk evlenme teklifi diyince başka bir dizi geldi aklıma...


Polisiye bir dizi başladı, galiba bu haftaydı ilk bölümü... Bölük pörçük izledim ama diziden aklımda kalan iki şey var...

Şşşşşş şşşşşşşş diye bir müziği var yeminle evde kim var diye sağıma soluma bakınmama sebep oldu :) Böyle psikopat müzik mi olur yahu :)))
Diğer aklımda kalan şey ise yaptıkları evlenme teklifi... Polis bir çiftimiz var, emniyetteler. Biri tutuklanmış getiriliyor ve adam birdenbire polislerden kurtulup silahı çocuğun şakağına dayayıp ele geçiriyor. Silahlar havada, ölür bak diye söylemler. Silahı bırak, teslim ol gerilimleri. Tövbe yarabbim :)) Sonuç meğerse kıza evlenme teklif edecekmiş... Milletin aklına karpuz kabuğunu soktunuz, aferin size... Yakında görürüz böyle bir sahne ana haber bültenlerinde :))


Savcılar imza toplayıp bu diziyi kaldırtmalılar :))) Anam nasıl bir savcı bu.. Her işte parmağı var, tam yüz karası... Meryem de tam bir saf :))) Çekirge kaçıncı seferdir sıçrıyor ama yakalanmıyor. Atasözümüze ihanet ediyorlar, olmuyor böyle ama :))

Bu arada Açelya Topaloğlu'nu şirin kız rollerinde görmeye alışmışım, bu dizideki entrikacı halini çok oturtamadım...


Bu diziden çok ümitliydim bak...
İçerde dizisine alternatif olarak düşünmüştüm. Onun kadar iyi değil ama şimdilik takip ediyorum...
Pazartesi gününe başka bir alternatif yaratamazsam, kendisi ütü dizisi olarak bu sene kayıtlara geçecek....
Malum pazar çamaşır, pazartesi ütü :)))
Songül Öden ve Dolunay Soysert'i seviyorum, bu da geçerli bir sebep tabiki diziyi izlememde :))


Oldukça iyi kadrosu var gördüğünüz üzere... Enerjik olması tercih sebebi...
Big Little Lies dizisini anlatmıştım geçenlerde size, tam uyarlama demeyelim ama dizinin senaryo grubu oldukça esinlenmiş bu diziden :))) Yorulmaya ne hacet zaten :))

Başlangıç ve ilerleme örgüsü tıpkısının aynısı... Karakterlerimiz değişmiş, daha Türk yapısına uygun ilgi çekecek karakterler yaratılmış... İhanet, kıskançlık gibi öğeler yerleştirilerek damak tadımıza uygun hale getirilmiş de diyebiliriz :)))

Bu kadar laf ettim ama bu diziyi izlerim ben :)) Ya ütüyü salıya alacağım, kayıtdışını afaroz edeceğim ya da iş yerinde internetten boş zamanlarımda izleyeceğim... Formüle edeceğiz artık :)))

Bu arada Bade İşçil'e ne olmuş öyle gördünüz mü? Kadın tam iskeletor olmuş :/ Bir dirhem et bin ayıp örter lafını duymamış galiba benim gibi ahahahaaaa :))))


İbrahim Çelikkol yine karizmatik soğuk bakışlarıyla ekranlara döndü, bir de bol adaleli vücuduyla :)))
Oldukça psikopat, bol entrikalı... İzler miyim bilemiyorum ama ağdalı bir süreç çıkartmazlarsa ortaya belki bir şans verebilirim. Bakacağız :))) Pazartesi alternatiflerimden olur kendileri :)

Bu arada Birce Akalay nasıl güzel bir kadındır öyle ♥


Hastasıyım dedeeeeeeee :)))))
Evet bu diziyi kaçırmıyorum... Esmaratora bayılıyorum bu bir... Aslı Enver hem kulağımı şenlendiriyor hem gönlümü bu ikiii... Teyze Senem beni kopartıyor bu da üççççç....

Özcan Deniz için yok botoks dedik, yok saçlarını boyuyor dedik, yok saçları kalıp ne yapıyor dedik, adam zamanın kırosuydu da dedik ama itiraf etmem gerekirse son zamanlarda her dizisini, her filmini zevkle izliyorum :) Arap atı gibi sonradan açılanlardan :))

Gerçek yaşam hikayesinden uyarlama olan bu diziyi kimin hayatı diye çok merak ettim. Bir ara Bursa-otobüs denkleminden giderek Kamil Koç ailesinden biri mi acaba bile dedim. Ama değilmiş. Bir rivayete göre, zengin tekstilci bir iş adamı ile Beyaz Kelebekler solisti Ülkü Üst Sarpkan'ın hayatı olduğu söyleniyor ama henüz resmi bir açıklama yok :)



Ahhh Fikriiii ahhhh... Kımıl zararlısı gibi bir baba... Ama tam evlere şenlik....
Baba Fikri sebebiyetiyle arada sırada göz gezdirdiğim dizilerden olur kendisi...
Hazal Kaya mahalle kızı rollerine artık oturdu bence... Yalnız geçenlerde bir dergiye poz vermiş, nasıl bir shoplama yapıldıysa gitmiş bizim Hazal gelmiş afeti devran Hazal :)) Ayarlarımızla oynamayın rici edeceğim :))

Bu kadar yazabildiğime göre dizi konusunda bu sene hakikaten çok kültür şıptırmışım kendime :))) Gün kısıtlaması koyunca birçoğu elenip 2 yada en fazla 3 tanesi kalır bunların... Bakalım piyango hangi dizilere vuracak :)

Öpüldünüz, sevildiniz, çokça da kucaklandınız efenim ♥




36 yorum:

  1. Dizi izleyemiyorum ben o kadar uzun sürüyor ki her bir bölümü sinema tadında olunca konularda sündürülüyormuş gibi geliyor sıkılıyorum. Kablo tv'nin nimetleri dediğim üç kanalım var foxcrime,foxlife ve fx, buraları tercih ediyorum diziler kısa, konu çabuk akıp bitiyor birazda polisiye sever olunca burası benim için iyi adres oluyor. Burada haftada şimdi için söylüyorum 2 dizim var, onlar olmayınca bloğumun başına, elişimin başına veya iş başına artık nerede ne iş varsa ordayım :) tv'nin çok vakit kaybı olduğuna katılıyorum onsuz da olmuyor bende az tutmaya çalışıyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İpin ucunu karışınca düzenli izlemesem de orada burada geziniyorum gerekli gereksiz. Az olsun temiz olsun vakit kalsın Bence de...
      Kablo Tvnin evet güzel ayrıcalıkları var. Bazen geçeyim diyorum sonra vazgeçiyorum

      Sil
  2. Bunlardan sadece İstanbullu gelini izliyorum, gayet de severek izliyorum hem de. Gerisi hakkında hiç fikrim de yok :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben bu ay oldukça fikir sahibi oldum Ececim :))) Fikrim olmayaydı iyiydi ahahaaa :)

      Sil
  3. Ufak tefek cinayetler'e denk geldim ben de fenadeğil gibi. Bizim evin zapçısı eşimdir. Adam eline alıp şöyle birkaç tur tüm kanalları dolanmazsa rahat edemiyor sanki:))) Hoş sınavlar başladıkça tv yasağı getiririm ona ben.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet fena değil... Hızlı ilerliyor, şimdilik sündürmüyorlar :)

      Bana da gelecek ay koysana Saadet bir TV yasağı :)

      Sil
    2. Valla uzaktasın değilse yasak benden sorulur dermişim:))) Ah hep babamızın oyun-eğlence tarafı yüzünden kötü anne oldum ben. Geçen gün Deniz bir konuda (unuttum konuyu) babasından izin almış, gözümün içine bakıyor "babamdan izin aldım yapabilirim" diye de sesli konuşuyor.

      Sil
    3. Ahahahaaa :)
      O bakışı bilirim, feci bir duygudur. İzin almışsındır oley ama annen bir eserse şimdi... Alttan alttan mesaj da vereyim derdi :)))

      Sil
  4. Keyifle okudum ne güzel anlatmışsın. Sadece Siyah Beyaz Aşk'ı izledim. Zaten daha iki bölüm oldu. Ekşi Sözlük'te başroldeki çocuk için 'terminatör' ü oynuyor mu ne yazmışlardı:)))evet bana biraz fazla kasıyor geldi.:) Ben de bakacağım. Bakalım ileriki bölümlerde dediğin gibi ne olacak? Ama diğerlerini hiç izlemediğimden bir yorum yapamadım. Kulağıma gelen ise Bizim Hikaye Shameless'den araklamaymış. (Ben onu da izlemedim).
    Emeğine sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Terminatör haaa :))))) Tam onun gibi buz adam hakikaten Müjde :)
      Shameless'i ben de izlemedim, o yüzden yorum yapamıyorum ama öyle diyorlarsa öyledir mutlaka :)
      Öpüyorum

      Sil
  5. Dizi filmleri devamları nedeniyle izlemiyorum. Ya devamlı takip gerektiriyor ya da devamı çekilmeyip film yüz üstü bırakılıyor. TV izlemeyi
    sevmiyorum ancak film aboneliklerinden hoşlanıyorum.:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok kasmıyorum genelde bu konuda, ne de olsa uzzzzuuuunnnn özetleri oluyor. Hatta bazen sadece özetleri izlesem yetmezmi dediğim bile oluyor :)
      Filmler bambaşka tabi. Tadı da hissi de bambaşka ♥
      Sevgiler :)

      Sil
  6. Yaa Sebocum televizyonun insanları.nasil etkilediğini bilmiyormu bu yapımcılar. Özenti bir sürü insan çıkar şimdi 😣

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilseler ne yazar Kadriye, özellikle yapıyorlar bence...
      Her konuda örnek teşli ediyorlar, yaptıklarının bilincine ne zaman varacaklar bilmem.

      Sil
  7. Ütü yaparken, toz alırken ya da yemek yaparken iyi oluyor. Açıyorum bilgisayardan, konuşuyor kendi kendine türk dizilerini bakarak takip etmeye gerek yok nasılsa :))) Yoksa oturup izlemeye kalbim dayanmıyor. İstanbullu Geline bakıyorum böyle zamanlarda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet türk dizilerine uzun uzun bakmaya bence de hiç gerek yok :) Sesini duyman ve arada ekrana bakman yetiyor genelde :)

      Esmarator ve teyze için izliyorum ben o diziyi diyebilirim... Her sahnelerinde binbir yorum yapıyorum :))

      Sil
  8. Ben hiç bir diziyi sonuna kadar izleyemiyorum.bir kaç bölüm iyi gidip saçmalamaya başlıyorlar. Meryeme bir kaç bölüm baktım uzatmaya başladığı anda bıraktım . dediğin gibi nasıl kimse bişey demiyor anlamak mümkün değil. hele o şştleyen dizi var ya eşim açmış az önce başıma ağrı girdi. o nasıl ses öyle dikkat çekicez diye:((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Diziyi uzatma çabası evet konuyu sakızlaştırıyor. Eskiden yalan rüzgarı vardı hatırlarmısın :))) Nasıl izlemişler o diziyi bilmem :))

      Şşşşş hakikaten ilginçti, psikolojimi bozdu :)

      Sil
  9. Diziler başımızın tatlı belaları. Ne onlarla ne de onlarsız oluyor. Yeni dizilerden Kayıtdışı'nı sevdim. İstanbullu Gelin'e devam. Ufak tefek cinayetler, Amerikan dizisiyim diye adeta bağırıyor. Yeni başlayan Aslan Ailesi de fena değil. Bir de Kadın. Bu kadar dizi ile niyetleri bizi esir almak galiba. Ama kusura bakmasınlar birileri elenecek. İyi seyirler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Aslan ailesine hiç rastlamadım, farklı bir yerlerdeydim demekki :)
      Kesin elenecekler hem de, her akşamımızı bağlarsak durum vahim olur..
      Sevgiler ♥

      Sil
  10. Bizim Hikaye, İstanbullu Gelin iyi gidiyor, benn de izliyorum.
    ayrıca şu "ilginç evlenme teklifi" furyası ve saçmalı hakkında aynı fikirdeyim, millet dizilerin aklına uyuyor. O nedir öyle?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Milletin aklı mı yok, dertleri mi farklı anlayabilmiş değilim bu konuda... İki güzel söz söylersin, güzel bir ortam tamam işte... Önemli olan niyet.. Amayok şu değişik olsun, benimki farklı olsun merakımız yok mu !!! Durum feci...

      Sil
  11. Ben de secmece yapanlardanim oyle, Istanbullu Gelin plase ama ozellikle Vatanim Sensin i bekliyorum simdi, bunlar da bana yeter bu sene ;)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vatanım sensin evet beklenenlerden. Ben onu sonradan internetten izliyordum geçen sene. Çarşamba Oytun yoğun oluyordu, yetişemiyordum.

      Sil
  12. Bu dizilerin hepsini az çok fragmanlarından internetten oradan buradan biliyorum. Bizim hikaye içimi cız ettirdi çünkü ben shameless uyarlaması ve ben shamelessa bayılıyorum. Uyarlaması ile alakası yok. İbrahim Çelikkol û başarılı buluyorum birce akalay da güzel biri izlenebilirbir diziye benziyor. Ateş böceği filan biraz ergen tarzında sanki birde hepsi mutlu son evlilik filan olunca gerçekten çok itici oluypr bencemo bahsettiğin evlilik teklifi de hakkaten çok ilginç ve komikmiş. Dizileri güzel tanıtmışsın abla ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Eminim uyarlamayla alakası yoktur, herşeyden önce hayat şartlarımız, endişelerimiz farklı bizim.. Olay örgüsünü bir şekilde aldılar demekki...

      Ahh o ilgiç evlilik teklifleri :) Beni benden alıyor Sümeyye :)

      Öpüyorum seni♥

      Sil
  13. Bu madde için ben de Big Little Lies'i yazmayı düşünüyorum. İzleyeli uzun zaman oldu ama çok beğendim. Blogumda yazısı olsun istiyorum.

    Türk dizilerini ben Youtube'tan sahne sahne izliyorum yoksa 2-3 saat televizyon başına oturmak zor geliyor.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Big Little Lies şahane bir diziydi ve kesinlikle yazılmayı hak ediyor ;)
      Bak hemen konudan kopya çektiler bile :)
      İnternetten izlemek de evet iyi fikir. Yapılabilir aslında ;)

      Sil
  14. İstanbullu gelini bende izliyorum, diğer dizilerden farkı var en azından diye düşünüyorum yoksa hepsi kovalamaçlı aşk dizilerine benziyor ne yalan söyleyim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Evet diğerlerinden farklı, dün akşam esmarator yine bombaydı yalnız :)))

      Sil
  15. "İstanbullu Gelin,"ilk defa Özcan Deniz'i izliyorum öonunla ilgili önyargımı değiştiren bir dizi ki diğer oyuncularda çok iyiler.Özge Borak mı neydi yanlışda yazabilirim adını,o bir tek bu rolü yapamadı ben ce çok itici.Ama Aslı çok başarılı burada...
    "Kadın" ve"Ufak tefek cinayetler"ilk bölümleri ni beğendim izlemek istiyorum,sonradan cıvıtmazlarsa,uzatma şahnelere-reklamlara dayanamıyorum.
    Ama izlemek istiyorum güzel diziler yapılmaya başlaması umut verici.

    şıııısşşşt ben de merak uyandırdı ancak eşim beyefendi kumandayı ele geçirince ilgim dağıldı.

    Meryem hiç izlemedim.

    Bizim Hikaye" yabancı versiyonunu arada izlemiştim.Bizimkilerde güzel ama çok da takılamak istemiyorum rastlayınca izlerim,belki

    İki dizi izleme hakkım vardı üçe çıkarınca,koca ile kavga edebiliriz.haber,haber proğramlarından fenalık geldi dedimde az isyan ettim -iki dizide anlaştık.
    Üçüncüyü de netten izlerim artık.

    İyi seyirler bacım...Çekirdekler zulada dolu hazır valla.
    Öptüm tombul güzel kuşum.



    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben kırdım önyargımı çoktan Merihim :))) Bu adam da amma yakışıklıymış demeye bile başladım ahahaaaa :))

      Cıvıtmasınlar bence de... Sakızlaştırdılar mı zevki kalmıyor maalesef :/

      Şşşşttt duyduğuma göre yayından kalkacakmış, bugün tesadüfen internette gezinirken gördüm :)

      Dizilere çok takılmamak lazım bence de. Üstelik benim hiç takılmamam lazım malum sadece akşamlarım var. Sonra iş güç herşey dikiyro ayaklarını :)

      Öpüyorum

      Sil
  16. Her sene çocuklarla biz dizi seçip izliyoruz. Geçen sene Adı Efsaneydi ama Allahtan bitirdiler. Çoluklu çocuklu olması nedeni ile bu sene dizimiz Bizim Aile :) Şimdilik keyifli gidiyor bakalım :)
    Ama şu ufak tefek cinayetler ilgimi de cezbetmedi değil :))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. En güzelini yapıyorsunuz bence de.. SEn arada kaçamak yapıp ufak tefek cinayetlere bak yine de :)) Ucundan ucundan, çaktırmadan ;)

      Sil
  17. 2 senedir hiç dizi seyretmiyorum, sadece denk gelirsem Vatanım Sensin. Bence aldığım en güzel karar diye düşünüyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Geçen sene ucundan uyguladım bu kararı ben de bu sene ne yapacağım çok merak ediyorum ama :) Kasım geliyor benim hemen yasaklara başlamam lazım kendime :))

      Sil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)