16 Şubat 2019

28 Gün Meydan Okuması #16


Yine bir liste günü, herhangi bir konuda 10 maddelik bir liste hazırla. Artık konu sana kalmış.

Dün bu soruyu gördüğümden bu yana düşünüyorum. Ne listesi hazırlayabilirim diye... İnanın aklıma ufacık bir şey gelmedi :)))

Bir ara alışveriş listesi mi acaba dedim, sonra Şebo alışveriş yasağı koydun kendine, alışveriş yapma isteğine blogu alet etme, çok ayıp deyip vazgeçtim... O andan itibaren de çözümsüzüm... Daha doğrusu çözümsüzdüm şu ana kadar...

Sonra aklıma eğlenceli bir konu geldi... Evdeki ergen hahahaaaa :))
Anneliğim boyunca hiç kimse kusura bakmasın ama en zorlandığım dönem bu erken ergenlik ve dibine vurulmuş ergenlik dönemi. E hal böyle olunca kendime göre ergen kullanımına yönelik bir liste hazırlayayım dedim :)))

Şşşşttt pşşşttt diyeceklere baştan söyleyeyim bu liste bilimsel hiçbir veriye dayanmamakta ve tamamen kendi annelik deneyimimle eğlenme amaçlı hazırlanmıştır. Hadi başlayalım eğlenmeye ergen kullanma kılavuzuyla ♥



* İlk belirti tüylenmeyle başlıyor aman dikkat. O pürüzsüz, yumuşacık teniyle ay parçası gibi olan çocuğunuzun orada burada tüyleri çıkmaya başlıyorsa uçurum size doğru koşmaya başlayacak, hazırlayın kendinizi... Hele kılsız bir vücut hayal eden bir çocuğunuz varsa anırarak ben bu kılları istemiyorum anırmalarına karşı kulağınıza tıkaç bulundurabilirsiniz yanınızda. Ama merak etmeyin belli bir süre sonra alışıyor, azıcık sabır...

* Ergenler her şeyi bilir siz hiçbir şeyi bilmezsiniz. Sizin söylediğiniz her şey yanlış ama sümüklü arkadaşının her söylediği doğrudur. Sakinliğinizi koruyun anacım, inatlaşmayın. Gerçekleri burnuna sokma hakkına sahipsiniz ama :)

* Evdeki kapıları kaldırın, camları koruma altına alın, bilumum tekme atılacak objeleri yere sabitleyin savrulmasın. Haliyle siz böyle yapınca evdeki erken ergenin çarpılacak bir kapısı, ulaşamayacağı camları, havada uçuşan minderleri, kilimleri dolayısıyla hiçbir şeyi olmayacak. Hanenize galibiyet skoru yazabilirsiniz böylece :))))

* Bu ergenler biliyorsunuz el kol koordinasyonu sağlamıyorlar fazla gelişmişlikten. Sakarlaşıyorlar. Antikalarınızı, kıymetli eşyalarınızı müze kıvamında korumaya alabilirsiniz. Ergenler dokunamaz gibi uyarı levhaları koyabilirsiniz mesela.. Ya da çevresini direkt elektrikli tellerle çevirebilirsiniz. Çarpılsın şoparlar :)))

* Erkeklerin sesleri kalınlaşıyor, değişiyor biliyorsunuz... Bir sabah kalktığınızda sesleri duyup eve bir hırsız çetesinin girdiğini sanıp paniklemeyin. Konuşan sizin ergeniniz. Çok sesli koro kıvamında dengesiz ses kümelerinden korunmak için yine bir kulak tıkacına ihtiyacınız var. Bu kulak tıkacı meselesi önemli, ergenlikteki demirbaşınız,  iyi bakın ona...

* Acayip acayip müzikleri yüksek sesle dinlemelere başlıyorlar... Bir de seslerindeki çatlaklara aldırmadan avaz avaz şarkı söylemeyi başlamıyorlar mı oyoyoooyyy diyorum... Odasının duvarlarına ses yalıtımı yapın diyeceğim ama çok maliyetli. Evin bodrumuna karton yumurta viyollerinden izoleli bir kutucuk yapın, müzik dinleme seanslarında oraya kilitleyin ergeninizi :))))

* Çemkirmek, atarlanmak en başlıca özelliklerinden bu dibine vurulmuş ergenliğin. Alttan almak, bıcır bıcır sevgi sözcükleri etrafa saçmak onların azgınlık seviyesini ikiyle çarpıyor. Ondan bir gıdım fazla atarlanmanız işi çözüyor ve kedi gibi pısıyorlar. Eğer kedi pısması vaziyetine 50 sn ye kadar hala geçmediyse atarlanma volümünüzü bir seviye yukarı çıkartın.

* Vücutlarındaki dengesizlikleri ruhlarına da vuruyor bu ergenlerin. Kahkahalarla gülerken birden ağlama efektine geçebiliyorlar. Bu gibi durumlardaki en güzel hareket 2,5 yaş ergenliğinde yaptığımız gibi onları görmezden geliyoruz. Totomuzu dönüp gidiyoruz.

* Sivilceleri var bir de. Oğlum/kızım oynama iz kalacak suratında dedikçe oynuyorlar bu tipler. İlk önce İlyas Salman fotoğrafıyla ikna etmeye çalışın. E onunla da olmuyorsa mecbur çekeceksiniz tırnaklarını hahahahaaa :)) Tamam tamam burası azucuk fazlaydı. Bandajlayın tırnaklarını yolamasın suratını :P

* Evet geldik son maddeye... Sevin anacım bu ergenleri... Çok zor doğurduk, çok zor büyütüyoruz bunu unutmayın... İki gün sonra yuvadan uçup kendi kanatlarıyla da uçacaklar... Kalacağız cascavlak öyle... Sevgi her derdin merhemi inşallah maşallah... Atlatacağız hep birlikte bu dönemi ♥

Hadi kendinize de etrafınıza da iyi bakın der kaçarım ben :))

34 yorum:

  1. Çk eğlenceli olmuş bu liste :) Benimki ergenliği bırakalı yıllar oldu ama yiğen içi faideli, kızkardeşe yollayayım :)))
    Ergene sağlıklı, güzel bir ömür diliyorum, tabii ki sizlerle birlikte...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ediyorum Nurşen hanım :)
      Ergen deyince bak kızkardeşinize çok yakın hissettim kendimi :)))

      Sil
  2. Severim ben ergenlerimizi :)

    YanıtlaSil
  3. Bir ergen ablasi olarak tamamen katiliyorum. :) Super bi liste olmus. Ben abla olarak anne-babaya yapilanlar bana yapilmiyor diyebilirim ama. Daha yasiti gibi goruyor seni ergen birey. Ama bazen cektirmiyor da degil. Tez zamanda atlatmamiz dilegiyle. :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ergenlikte ne yapılırsa ana babaya yapılıyor sanırım. En kısa zamanda atlatacağız inşallah :))

      Sil
  4. O ergeni sen ikiyle çarp. İşte benm durumum o:(((((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Offf Saadet, allah kolaylık versin arkadaşım ♥

      Sil
  5. Hahaha..Ya dün akşam 16 yaşında bir oğula sahip misafirlerimiz vardı da...Aklıma onlar geldi.Bunu da okudum ve sonra dedim ki "Tülin,çocuk yapma" :))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yok sen yap yine. Bakma benim söylendiğime :) İşin şamata kısmı benimkisi ♥

      Sil
  6. Ay benimkilerin ergen halini özledim birden😀 Bilimsel araştırma da neymiş, anneler kadar tecrübe edinemez o araştırmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak şimdi seni okuyunca acaba ben de bu ergen hallerini özleyecek miyim bir gün dedim. Bana çocukluk yıllarının özlemi yeter yahu ;)

      Sil
  7. yaaa ahhahah inanılmaz bir rehber olmuş :D yüzde doksan kulakları tıkamak ve atar konusunda birazcık daha büyük atar yapmak fikrine katılıyorum :D

    YanıtlaSil
  8. İlyas Salman resimleri mi? Puhahahaha :)))
    Vallahi senin liste çok tatlı ama benim şu anki ruh halime hiç uymadı. Kafa göz girişesim var benim Kuzey'e :)
    Ben taktik değiştirdikçe, o da taktik değiştirmeye başladı. "Amannnn! Başlarım len ben bu ergenliğe!" modundayım. Kahrolsun ergenlik! Kahrolsun menopoz öncesi atarları!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kuzey ergenlikte uzmanlaşıyor demek :))) Ama bak bizim taktikler onlarınkini döver ben sana söyleyeyim :)))

      Bana menapoz öncesi atarları demeyeydin iyiydi hahahaaaa :)) Feci muzdaribim bu konuda. Bildiğin dengesizim hatta hahahaaa :))

      Sil
  9. Bana rehber oldu Şebnemcim, teşekkürler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :)) Öperim ergenliğe gelmek üzere olan yakışıklımı :)))

      Sil
  10. Hahaha, çok zor bir dönem ya yaşaması da yaşatması da :).

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaşatmasının hiç zor olduğunu düşünmüyorum hahahaaaa :)))

      Sil
  11. Cooook tatlı bir liste bu bayıldım
    Ben bu hallere,
    Evet en güzeli de sevin hem de bol bol sonrası
    Piiiiirrrr.
    Ve siz uzaklardan uçuşlarını izlerken dediğin gibi cascavlak baka kalıp.
    Evde ki sessizliğe boyun egeceksiniz.
    Optum ben o atarli ergeninin şeftali kıvamında ki yanaklarından.

    YanıtlaSil
  12. Şebnemciğim nasıl gülümseyerek okudum bilemezsin. Benim yeğen de bu safhalarda ve her dediğin annesine karşı aynennn geçerli. Ama bana karşı bunların biri bile yok, annesi kıskançlıktan çatlıyo ;)) Sevin anacım ergenus oğulcuklarınızı ama ne olursa olsun çok da şımartmayın, sonra eşleri de çok zorlanıyo be ya ;))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. hahahaaa :) Allah benimkinin karısına sabır versin zaten. Yemin ediyorum uyuz edecek mızmızlıklarıyla :)))

      Sil
  13. Hehe cok tatliymis bu liste :D

    Acaba biri de bu challenge yazilarini okumaya nasil yetisilir konulu bir liste yapacak mi, ben yetisemiyorum da 😅😅

    Operim cok cok🤗

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bak o listeye acilen ihtiyacım var benim de Yasemen. Yazmak zaten zorluyor, okumaya ise yetişemiyorum :)))
      Biz az ve öz yazmakla ne iyi ediyormuşuz aslında diyesim geliyor bazen hahahaaa :)))

      Sil
  14. Çok güzel bir liste, güldürdü 😃

    Tüylenme demeyelim bu arada, kuşlarda bulunuyormuş yalnızca bilinenin aksine.

    Sevgiler 🍀

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bizim evdeki ergende belki kuş türüne giriyordur Emre hahahaaaa :)

      Sevgiler çokça :)

      Sil
  15. Şebo bence sen bu listeyi harika uyguluyorsun...

    YanıtlaSil
  16. ahhahah Şebnem öldüm gülmekten :)))) Allah yardımcın olsun :)))

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)