Ne zaman 22. güne geldik yahu :)
Son düzlük farkında mısınız. Tamam blogları okuma konusunda çok hakkını veremedim ama aralıklı olsa da tüm yazıları okuyup peş peşe yorumlamayı becerdim sanırım. Elimden geldiğince yani :P
Bugünkü konumuz ise;
İnanıyorum bu yazı faydalı olacak, bildiğin şeyler hakkında ipucu verebilirsin. Ne bileyim mutfak ipuçları ya da fotoğrafla ilgili ya da şu an hiç aklıma gelmeyen birşeyle ilgili... İpuçları hayati önem taşırlar, içlerinde deneyim barındırırlar.
Çok öyle her haltı bilen kadınlardan değilim. Yaptığım şeyin hakkını vererek yapmayı severim sadece. O yüzden hep önerilere açığımdır, duyduklarımı denemeyi severim.
Mesela iki seneden beri kavanozlama yöntemi kullanıyorum tüm yemeklerimde. Çalışan kadının hayatını kurtaran yöntem. Akşama ne yiyeceğiz, ay misafirim geldi endişesine çokça kapılmıyorum o sebeple. Yöntem basit, ne pişireceksem çokça pişiriyorum. Taze pişen yemeği sıcak sıcak kavanozlara alıyorum ve ağzını sıkı sıkı kapatıp ters çeviriyorum. Soğumaya bırakıyorum. Buradki püf noktası sadece kavanozu düzgün kapatmak. Soğuyunca dolaba atıyorum. Mis oluyor misss... 20 gün garantili bekleme süresi var ;)
Salata da hazırlıyorum bak ben bu yöntemle. Yeşillikleri kurutup nasıl hazırlayacaksam doğrayıp kavanozluyorum. 1 hafta hiçbir şey olmuyor salatalara buzdolabında ♥
Börülce, bakla gibi sebzeler haşlanırken kararıyor biliyorsunuz. Ben bu sebzeleri soğuk suyla haşlamıyorum. İlk önce suyu kaynatıp içine atıyorum. Birde ikiye bölünmüş domates koyuyorum, rengi hiç bozulmuyor ;)
Bir de karnabahar meselesi var. Haşlayınca genelde sararır. Onu haşlarken de suyun için 1-1,5 yemek kaşığı un atıp unla haşlıyorum ve bembeyaz oluyor karnabahar ;)
Şimdilik aklıma gelen ve sürekli kullandığım ipuçları bunlar efenim :)
Kendinize iyi bakın ♥
...................................
Bu arada hemen kısa bir not düşeyim, hafta sonu meydan okumaları hafta sonu koşturması sebebiyle aksatmak zorunda kalacağım maalesef :/ Önceden hazırlamak gibi bir imkanım olmadı maalesef...
Çalışan kadınlara öneden hazırlamak büyük rahatlık...
YanıtlaSilKesinlikle Saadet ;)
SilBecerikli hatunun hali,yaptığı işten belli olur.
YanıtlaSilYerim ben senin o yemeklerinin hepsini sana da bişeycik kalmaz.
Öpüldünüz...
hahahaaa :) Keşke gelsen de yesen Merihim. Sofram şenlenir vallahi ♥
SilGünler çok çabuk geçiyor
YanıtlaSil22 gün oldu
9 soru zor ama 13 soru ise eleştiri olan yazılar her blogda keyifle okudum.
Tarifi not aldım teşekkür ederim
Ben son dönemde koptum Sibel biraz blogtan hastalık ve işler sebebiyle. Son dönemde çok hakkını veremedim yazıların maalesef. Bak yorumları bile ancak yanıtlayabiliyorum :/
Silbiz de ekmek parçası atarız karnabahar haşlama suyuna..
YanıtlaSilBak bunu bilmiyordum, bunu da deneyeyim bir ;)
SilKavanozla gerçekten hayat kurtarıcı. Ellerine sağlık Şebnemciğim
YanıtlaSilKesinlikle hayatımı kurtarıyor Ececim. Teşekkür ederim ♥
SilBayıldım bu fikirlere. Karnabaharı ilk fırsatta deneyeceğim 👍
YanıtlaSilDene bakalım ;)
SilKarnabahar yöntemi iyimis, deniycem.
YanıtlaSilDeneyin tabi ki :)
SilKavanozlama yöntemin çok pratik.. Ellerine sağlık Şebnem'cim <3
YanıtlaSilHayatımı kurtarıyor bu kavanozlama Ezgicim ♥
SilTatlım, pratik ve süpersin :) Çalışan annenin mutfağı için bire birsin :))
YanıtlaSilAncak 'you knoww^' bu gece oscarlar açıklanıyor, sen de heyecanlı mısın benim gibi :)
Sabah görüşürüz :)))
Seninle sabah görüşemedik :/
SilBen bu sefer töreni izleyemedim, hain domdomlar internetten vermediler.
Delirttiler beni :(