26 Nisan 2021

Ve final ♥ 2021 Tahminlerim ♥ ve tabi ki kazananlar güncellemesi

26.04 tarihi itibariyle güncellemedir.


Dün gece bulduğum her yerdeki tüm canlı yayınları izleyerek bu dönemi nihayete erdirmiş bulunmaktayım efenim :)

En iyi kadın oyuncu dalındaki yanılmam haricinde hepsi tuttu. O dalda çok kararsız olduğumu söylemiştim ama McDormand'dan daha çok Mulligan ihtimelindeydim. Ama sevgili McDormandcığım heykelciklerini 3 leyerek nadir olan bir şeyi gerçekleştirdi. Yanılmaktan hiç mutsuz olmadım.
Törende Viola Davis'in kıyafetini görünce heykel falan almasın bu kıyafetle demiştim ama McDormand 'ın kıyafetini ve özellikle saçını başını görünce bu aktivitenin bu kadınlar için doğallaştığını idrak ettim :))

Tören hissiyatına geçecek olursam, sabaha kadar uykusuz kaldığıma bin pişman oldum desem yeri var. Glenn Close'un poposunu sallayarak dans etmesi hariç oldukça sıkıcı ve vasat bir törendi. Tamam pandemi şartlarında kısıtlı bir program yapacaklarını düşünüyordum ama bu kadar özensiz olabileceğini hayal etmemiştim.

TRT2 yorumları da uyuz uyuzdu :( İyi ki Şule'den Yekta Kopan'ın youtube üzerinden canlı yayın yapacağını duydum da izledim. Çok keyifli bir yayındı ve törenden katbekat keyifliydi. Sadece onun yorumlarını izlesem yeterliymiş.

Bir Oscar sezonu daha bitti işte. İnşallah seneye normalleşebiliriz de daha keyifli bir dönem geçiririz ümidindeyim.

Herkese iyi haftalar diliyorum




24.04.2021 tarihli yazı



 6 ana dalda tüm filmleri izleyemedim maalesef. En iyi yönetmen adaylarından "Another Round" filmi maalesef internetten kaldırıldığı için mümkün olmadı :/  1 eksik izlemeyle tahminlerime başlıyorum...

EN İYİ FİLM;

Daha önceki senelere göre performans konusunda çok olağanüstü film yoktu adaylıklarda. Bunda pandeminin etkisi vardı sanırım ya da ben buna bağlamak istiyorum.

Aralarında en su gibi giden, hafif bir belgesel tadı olan, heyecansız ancak sürükleyici ve farklı bir yaşam tarzını benimseyen bir filmden yana kullanmak istiyorum hakkımı ve bu konuda ikilemde değilim ✌

NOMADLAND diyorum...


EN İYİ YÖNETMEN;

Adaylar ilk açıklandığında gönlüm iki kadın yönetmenden yanaydı ve bunu gerçekten çok istemiştim. Dualarımın kabul olmasına çok az zaman kaldı wuhuhuuuu ♥ 

Mank ile David Fincher iyi iş çıkartsa da ben en iyi film tercihimi destekleyecek bir tahminde bulunmak istiyorum.

CHLOE ZHAO diyorum.


EN İYİ KADIN OYUNCU;

Çarşı pazarın feci karıştığı bir kategoriyle başbaşayım. 5 kadın da oldukça iyiydi çünkü. Aralarında en zayıf halka Andra Day idi ki o bile güzeldi. Feci ikilemdeyim, hatta dörtlemdeyim :))) Bu sene oylama mekanizmalarının farklı çalışacağını düşünüyorum aslında. Carey Mulligan önde gibi gözükse de ben tahminimi bu sene her oyunculuğunda bana şapka çıkartan bir kadından yana kullanmak istiyorum

VIOLA DAVIS diyorum.


EN İYİ ERKEK OYUNCU;

Bu sene evet filmler beklenenin altındaydı ama istisnasız her filmde muhteşem oyunculuklar vardı. Bu inkar edilemez bir gerçek.
Riz Ahmed beni çok etkilemiş olmasına rağmen kendisini es geçtiğim için özür diliyorum. Chadwick Boseman da oldukça iyiydi malumunuz. Ve aslında ibreler de onu gösteriyor. Oscar jürisi kısa zaman önce vefat eden oyuncuyu onurlandıracak hissindeyim ama bir Hopkins gerçeği var ki gerçekten bu performansıyla ödül almazsa hayal kırıklığına uğrayacağım. Bu kategoride risk alıyorum kesinlikle.

ANTHONY HOPKİNS diyorum.


EN İYİ YARDIMCI KADIN OYUNCU;

İbreler daha çok Maria Bakalova 'yı gösteriyor ama filmini hiç sevmedim ve kendisine de şans tanımam imkansız dolayısıyla. Burada Minari filminin sevilmesinde en büyüt etken olan sevimli anneanneden yana kullanmak istiyorum şansımı. Kore filmleri henüz gönlümü çok fethetmeyi başaramasa da bu kadın gönlümü fethetti ♥

YOUN YUH-JUNG diyorum.


EN İYİ YARDIMCI ERKEK OYUNCU;

Bu kategoride de ikilemdeyim. Sacha Baron Cohen girdiği karakterle iyi iş çıkartsa da Kaluuya daha spesifik bir oyunculukla öne çıktı bende. Ama olur da Cohen alırsa heykelciği inanın hiç üzülmem.

DANIEL KALUUYA diyorum.


Hadi bakalım sizin tahminlerinizi de alalım, sizce kim kazanacak.
Pazartesi sabahı 6 da 6 yaparak ve yazıyı çok da güncellememe gerek kalmadan sadece evet ben de kazandım demek ümidiyle herkese iyi akşamlar diliyorum

30 yorum:

  1. İstanbul Film Festivali online olunca ben Oscarları izlemekten caydım, zaten en önemlilerini de izlemiştim. Another Round'u izlememekle çok şey kaybetmiş sayılmazsın, film boyunca içiyor herifler :) Ben sondaki dans sahnesi dışında filme bayılmadım, hatta sıkıcı bile buldum ki Mikkelsen'den hoşlanırım. Benim film adayım The Father ya da Nomadland. Ve kesinlikle Viola Davis. Anthony Hopkins kesin favorim ama acaba daha genç birini mi tercih ederler? Ve benim de oyum büyükanneye. Gerisi için pek fikir beyan etmeyeceğim. Ha bir de yabancı dilde Better Days diyorum...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Another Round ile ilgili senden duyduklarıma sevindim :)
      Chadwick'e duygusal bir oy kullanmazlar diye dua ediyorum, Hopkins almazsa çok büyük bir hayal kırıklığı yaşarım :/
      Hadi hayırlısı diyorum :)

      Sil
  2. ahh en eksik oldugum konular isimlerle ve simalarla aram çok kötü. Hiç bir fikir belirtemeyeceğim için sizin bütün fikirlerinizi destekliyorum :D umarım sizin seçtikleriniz kazanır.

    YanıtlaSil
  3. Filmleri izlemedim ama sizin yazılarınızdan takip etmeye çalıştım. Bakalım tahminleriniziz sonuçları nasıl olacak:-)

    YanıtlaSil
  4. Bir film bile izlemediğim için hiçbir fikrim yok ama sana güveniyorum :D

    YanıtlaSil
  5. Ay pek heyecanlı. Bu akşam Yekta Kopan'la Oscar Özel'i seyredeceğim ben de youtubedan :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sayende öğrendim Yekta Kopan yayınını ve az önce keyifle seyrettim. Onun yorumlarını dinlemeseydim bugün eksik kalırdı. Şimdi TRT 2 ye geçtim, Mehmet Açar dinliyorum ciddi ciddi :)))

      Sil
    2. tahminler süper vallahi, tebrikler. Yekta Kopan'ın programı gerçekten iyiydi, haber vermemin işe yaramış olduğuna da ayrıca sevindim :) Ben gerçi baştan az bir kısmını izledim ama bu akşamki programım bu yayını izlemek :)

      Sil
    3. İlaç gibi geldi vallahi :)

      Sil
  6. Ben de paylaştım dün tahminlerimi ya genelde tutmaz. Hoş tahminlerden çok sevdiklerimi paylaşmış oldum sanırım.

    YanıtlaSil
  7. Selam..benzerlikler var..Benim ödül törenim saat 20 de başlıyo:):)

    YanıtlaSil
  8. http://zamanikahve.blogspot.com/2021/04/oscar-odul-torenime-hosss-geldiniiizzzz.html

    https://adadenizi.blogspot.com/

    YanıtlaSil
  9. Wwwaaawww gözlerime inanamıyorum..
    6 da 5 alkışlıyorum seni :)))

    YanıtlaSil
  10. Filmleri izledim ama tören izlemeyi hiç düşünmedim. Hele gecenin o saatinde. Benim tahminler tutmadı. Zaten beklemiyordum. Hala kendi seçtiklerimi savunuyorum:))))))))))))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaaa ben canlıyı bırak bant kaydını bile izleyemedim yok çünki netde..Riz Ahmedin hakkını yediler gilminde öyle..bence tabiisi:):)

      Sil
    2. Bu sene ben biraz daha oscar psikolojisi üzerine tahmin yaptım Saadet. Ondan tuttu ;)

      Sil
    3. Hopkins'den yanaydı gönlüm. Riz Ahmedin şanssızlığı bence onunla aynı kategoride olmasıydı

      Sil
  11. Trt de olunca bu sene izlerim demiştim ama gözümü açık tutanayınca kaldı. Sahur bile yapmadan yattığımdan daha tören başlamamıştı bile.

    Biliyordum tutturacağını. Tutmayanı da özellikle herkesi ters köşe yapmak için seçmişler :D

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok bir şey kaçırmadın Handan.
      Tören pek iç açıcı değildi. Filmleri izlediğimden kaçırmak istemedim ben...

      Sil
  12. Bu sene maraton senin için çok verimli geçti Şebnem. Benim için de geçen seneye göre verimli geçti. Geçen sene hiçbir filmi izlememiştim, bu sene yedi filmi izledim :-) Yalnız ödül alan filmlerin hiçbirini izlemeyerek ayrı bir başarı sağlamışım. Benim izlediğim filmler hep eli boş döndü. En azından ana kategorilerde. Yıl bitmeden bunları da izlerim.

    Seneye de Oscar maratonu yapmaya niyet ettim :-)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yıl bitmeden kesinlikle izlersin Şule.

      Altın Küre dönemi bir maratona başlayalım evet. Ben varım kesinlikle ♥

      Sil
  13. Nomadland ı merak ediyorum 😊

    YanıtlaSil

Güzel yorumlarınız için teşekkürler :)